• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

ХМІЛЬНИЧАНАМ: ПРО БЮДЖЕТНУ ДОТАЦІЮ ЗА ВИРОЩУВАННЯ МОЛОДНЯКА ВРХ

eye

155

Новини

Відповідно до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для підтримки галузі тваринництва, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від  7 лютого 2018р. № 107 передбачена спеціальна бюджетна дотація за вирощування молодняка великої рогатої худоби, який народився в господарствах фізичних осіб. Дотація за молодняк надається на безповоротній основі фізичним особам за утримання ідентифікованого та зареєстрованого в установленому порядку молодняка великої рогатої худоби до тринадцятимісячного віку, який народився у господарствах фізичних осіб у поточному році. Дотація за молодняк надається за кожні чотири місяці його утримання наростаючим підсумком з  урахуванням віку молодняка у розмірі: за період утримання молодняка віком від 1 до 5 місяців — 300 гривень за голову; за період утримання молодняка віком від 5 до 9 місяців — 700 гривень за голову; за період утримання молодняка віком від 9 до 13 місяців —   1 500 гривень за голову. Загальний обсяг дотації за молодняк не може перевищувати 2 500 гривень із розрахунку на одну голову молодняка. Для отримання дотації за молодняк фізичні особи подають за місцезнаходженням господарства до відповідної сільської, селищної, міської ради або ради об’єднаної територіальної громади (далі — органи місцевого самоврядування) копії таких документів: паспортів великої рогатої худоби, виданих у встановленому порядку, а у разі утримання 10 і більше голів молодняка — виданий в установленому порядку витяг з Єдиного державного реєстру тварин; паспорта громадянина України; довідки або договору про відкриття рахунка в банку; документа, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі фізичних осіб — платників податків (крім фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідному органу доходів і зборів і мають відмітку в паспорті). Зазначені документи приймаються протягом бюджетного року до 1 травня, до 1 вересня і до 1 грудня поточного року в порядку черговості їх надходження, про що робиться запис у журналі обліку фізичних осіб — власників тварин, форму якого встановлює Мінагрополітики. За запитом органу місцевого самоврядування Адміністратор Єдиного державного реєстру тварин, в даному випадку Вінницька філія ДП АІРТ, у триденний строк надає інформацію про кількість ідентифікованого та зареєстрованого в установленому порядку поголів’я молодняка станом на відповідну дату поточного року у розрізі фізичних осіб — власників тварин. Підставою для внесення до журналу обліку фізичних осіб — власників тварин є підтвердження наявності у господарстві заявленого фізичною особою поголів’я молодняка. Для уникнення непорозумінь при проведенні таких виплат власники тварин повинні дотримуватися законодавства України з ідентифікації та реєстрації тварин: - своєчасно реєструвати господарства з розведення, утримання, забою, утилізації тварин у Єдиному державному реєстрі тварин;
  • своєчасно ідентифікувати усіх тварин в господарстві;
  • вчасно подавати дані для реєстрації тварин, усіх переміщень між господарствами, а також про забій, утилізацію та падіж тварин.
Для отримання додаткової інформації з питань виплати дотацій Ви можете звернутись на безкоштовну гарячу лінію Міністерства аграрної політики та продовольства України за телефоном 0800215010, а з питань проведення ідентифікації та реєстрації тварин -  до Державного підприємства «Агентство з ідентифікації і реєстрації тварин» в області за телефоном (0432) 57-43-41. За інформацією Вінницької філії ДП «Агентство з ідентифікації і реєстрації тварин»    

Назад до розділу