• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

ХМІЛЬНИЧАНАМ: ЗМІНИВСЯ ПОРЯДОК ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЗАСОБАМИ РЕАБІЛІТАЦІЇ ОСІБ З ІНВАЛІДНІСТЮ

eye

140

Новини

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України» змінився Порядок забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та інших окремих категорій населення.    Зокрема:
  • Передбачено передачу повноважень з фінансування забезпечення технічних засобів реабілітації осіб з інвалідністю від Фонду соціального захисту інвалідів до органів соціального захисту населення. Внаслідок цього запроваджується індивідуальне замовлення на виготовлення або постачання протезів верхніх та нижніх кінцівок, ортезів шарнірних нижніх кінцівок та крісел колісних на основі укладання тристороннього договору між органом соціального захисту населення, особою з інвалідністю та підприємством.
  • Органи соціального захисту населення проводять супровід особи з інвалідністю протягом усього процесу її забезпечення технічними засобами реабілітації та під час користування виробами для покращення якості надання послуг та сприяння у розв’язанні організаційних проблем, що можуть виникати, зокрема, у взаємодії з підприємством.
  • Запроваджено використання електронного каталогу-класифікатора технічних засобів реабілітації для реалізації можливостей їх вибору особою з інвалідністю. Каталог розміщено на веб-порталі Міністерства (http://wheelchairs.protez.eu/Wheelchairs).
  • Запроваджено нові способи забезпечення технічними засобами реабілітації, зокрема, шляхом виплати, за бажанням особи з інвалідністю, компенсації за самостійно придбані окремі вироби.
За більш детальними роз’ясненнями в межах чинного законодавства просимо звертатися до управління праці та соціального захисту населення Хмільницької міської ради за адресою: 2-й пров. Пушкіна, 8, тел.:2-23-71. Управління праці та соціального захисту населення Хмільницької міської ради        

Назад до розділу