• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

КЕРІВНИКАМ ОЗДОРОВЧИХ ЗАКЛАДІВ: ЯК РОЗПОЧАТИ ДІЯЛЬНІСТЬ?

eye

162

Новини

Хмільницьке районне управління ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області звертає увагу керівників закладів оздоровлення та відпочинку дітей (оздоровчих закладів  сезонного функціонування, санаторів, пришкільних таборів) на дотримання умов для прийняття стаціонарного табору (санаторію) та табору з денним перебуванням дітей  в експлуатацію. Для початку роботи закладів оздоровлення та відпочинку НЕОБХІДНІ:
  1. Акт обстеження комісії за участю територіального управління Держпродспоживслужби з визначенням готовності до роботи.
  2. Укомплектування штату медичних працівників.
  3. Створення умов для дотримання правил особистої гігієни.
  4. Погоджене з територіальним управлінням Держпродспоживслужби двотижневе меню з урахуванням графіку завезення продуктів.
  5. Графік роботи табору по змінам або режим роботи (для пришкільних таборів).
  6. Договір на проведення дератизації, дезінсекції, дезінфекції.
  7. Договір на вивіз сміття та рідких нечистот.
  8. Інструктаж для працівників табору про мінімум вимог щодо охорони життя та здоров’я дітей.
  9. Список працівників із зазначенням посад, особові медичні книжки про проходження медогляду (з пройденим медичним оглядом та допуском до роботи).
10.Акт обстеження місць купання для дітей (за наявності). 11.Результати лабораторних досліджень питної води з розвідної мережі; та для закладів оздоровлення з наявністю басейнів - вода басейнів, пляжу - вода з водоймища, пісок пляжу. Для керівників оздоровчих закладів для дорослих (будинки відпочинку, пансіонати та комплекси цих закладів, туристичні бази, туристичні притулки, бази відпочинку та ін.) незалежно від форм власності та відомчої належності також важливо знати про основні умови для прийняття оздоровчого закладу в експлуатацію. Для початку роботи закладів необхідні:
  1. Акт приймання оздоровчого закладу для дорослих за участю в комісії територіального управління Держпродспоживслужби з визначенням ступеню готовності до відкриття і функціонування в літньому оздоровчому сезоні 2018 (не пізніше ніж за 20 днів до організованого заїзду).
  2. Акт готовності до експлуатації місць масового відпочинку та пляжу оздоровчого закладу, акт обстеження акваторії пляжу .
  3. Результати лабораторних досліджень питної води з розвідної мережі та для закладів оздоровлення з наявністю басейнів - вода басейнів, пляжу - вода з водоймища, пісок пляжу.
  4. Договір на проведення відомчого лабораторного контролю щодо умов виготовлення продукції та якості готової продукції.
  5. Договір на водопостачання.
  6. Договір на водовідведення або вивезення та розміщення рідких відходів (у тому числі фекальних відходів з вигрібних ям).
  7. Договір на вивезення побутових відходів.
  8. Договір на централізоване прання.
  9. Договір на проведення дезінсекції та дератизації.
10.Наявність у штаті оздоровчого закладу медичного працівника. 11.Список працівників із зазначенням посад, особові медичні книжки про проходження медогляду (з пройденим медоглядом та допуском до роботи).   Хмільницьке районне управління ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області

Назад до розділу