• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

ГОСПІТАЛЬНА РАДА: АЛГОРИТМ УТВОРЕННЯ

eye

227

Новини

Для визначення проблемних питань, координації дій, розробки пропозицій та рекомендацій щодо реалізації на рівні госпітального округу державної політики у сфері охорони здоров’я, а також щодо організації надання медичної допомоги в госпітальному окрузі створюється Госпітальна рада. Госпітальна рада є дорадчим органом, створеним учасниками госпітального округу для визначення проблемних питань, координації дій, розробки пропозицій та рекомендацій щодо реалізації на рівні госпітального округу державної політики у сфері охорони здоров’я, а також щодо організації та фінансування медичної допомоги в госпітальному окрузі. Членами Госпітальної ради є представники міст обласного значення, районів, ОТГ, делеговані для роботи у складі Госпітальної ради рішенням відповідних місцевих рад. Госпітальна рада утворюється за ініціативою Ради міністрів Автономної Республіки Крим, відповідної обласної, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій чи одного з учасників госпітального округу. Перше засідання Госпітальної ради ініціюється Радою міністрів Автономної Республіки Крим, відповідною обласною, Київською  та Севастопольською міськими державними адміністраціями протягом двох тижнів з моменту  формування Госпітальної ради відповідно до Положення  про госпітальну раду. Кількість членів Госпітальної ради від кожного його учасника визначається за такою формулою: Li = 1+S x Ni/N,     де: Li – кількість членів Госпітальної ради від i-ї адміністративно-територіальної одиниці (району, міста обласного значення, ОТГ); S  – загальна кількість адміністративно-територіальних одиниць (районів, міст обласного значення, ОТГ), що входять до госпітального округу; Ni – кількість жителів в i-й адміністративно-територіальній одиниці (районі, місті, ОТГ; N  – загальна кількість жителів в госпітальному окрузі. У разі, якщо кількість членів Госпітальної ради від учасника госпітального округу, визначена за цією формулою, дорівнює дробовому числу, це число округлюється до цілого.  
місто Хмільник (25 431 особа) 2 члени Госпітальної ради
Алгоритм створення Госпітальної ради госпітального о кругу:
  • Визначення кандидатур до Госпітальної ради від кожного учасника госпітального округу (інформація про кандидатури делегатів до Госпітальної ради публікується на сайті місцевої ради, яка їх обирає, не пізніше ніж за 7 днів до дати розгляду питання про їх делегування від відповідної місцевої ради.)
  • Інформування ОДА про визначені кандидатури до Госпітальної ради від кожного учасника госпітального округу
  • Формування Госпітальної ради госпітального округу
  • Проведення у визначений термін першого засідання Госпітальної ради.
  • Кандидатури членів Госпітальної ради, делеговані місцевими радами, автоматично стають членами Госпітальної ради та мають право голосу на наступному з дня затвердження місцевою радою засіданні Госпітальної ради.
  • Обрання голови Госпітальної ради, який обирається з числа членів ради на її першому засіданні.
  • Госпітальна рада працює відповідно до Примірного Положення про Госпітальний округ затвердженого Наказ Міністерства охорони здоров’я від 20.02.2017 № 165 (у редакції наказу Міністерства охорони здоров’я від 18.12.2017№1621)
Відділ інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю міської ради                           

Назад до розділу