• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

ДО ХМІЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ НАДІЙШЛО 934 ЗВЕРНЕННЯ

eye

133

Новини

Упродовж  2017 року до Хмільницької міської ради  надійшло 934 звернення, що на  59 одиниць  більше ніж за відповідний  період 2016 року (875). У структурі звернень домінують заяви, що становлять 86,9 %  від загальної кількості звернень. Найбільш актуальні питання, що зустрічаються у зверненнях громадян, це:
  • питання соціального захисту – 618одиниць або 66,2% від загальної кількості;
  • питання комунального господарства на другому місці -  129одиниць (13,8%);
  • питання аграрної політики і земельних відносин замикають трійку найбільш поширених – 64одиниці (6,9%);
  • питання житлової політики- 56 одиниць (6,0%);
  • питання транспорту і зв’язку  - 26одиниць (2,8%);
  • питання сім’ї,  дітей, молоді, фізичної культури і спорту – 9одиниць (1,0%)
  • питання культури та культурної спадщини – 6одиниць (0,6%)
Питання промислової політики, забезпечення дотримання законності та охорони правопорядку, праці і заробітної плати,   економічної політики та  підприємництва, охорони здоров’я, діяльності місцевих органів виконавчої влади, діяльності органів місцевого самоврядування та інші становлять   2,7% від загальної кількості звернень. Аналіз свідчить, що у порівнянні з 2016 роком збільшилась кількість звернень, в яких  піднімаються питання соціального захисту  - це  надання матеріальної допомоги на лікування, отримання безкоштовних ліків, надання матеріальної допомоги на вирішення проблем, пов’язаних з участю в АТО, отримання соціальних виплат, пільг, нарахування субсидій. Відповідно до міської програми «Добро» матеріальну допомогу на лікування громадян та вирішення проблем, пов’язаних з участю в АТО, було надано на  загальну суму 332 тис. грн.  ( у 2016р. - 405 тис. 350 грн.) Поширені питання комунального господарства -  паркування автомобілів на вулиці Соборності, проведення водопостачання по вулиці 1 Травня та газопостачання по вулиці Північна, ремонт водогонів, ліквідації сміттєзвалища на кладовищі по вулиці Чайковського, обрізки та зрізки дерев, порушення санітарних норм співжиття, прийняття мір для запобігання підтопленню земельних ділянок, благоустрою прибудинкових територій, прийняття мір щодо бездомних собак, ремонту та освітлення багатоквартирних будинків, відновлення дорожнього покриття частини доріг тощо. Найбільш актуальні питання в сфері земельних відносин - це вирішення питань щодо земельних ділянок спільного користування, погодження меж, самочинний захват громадянами частини земельних ділянок загального користування. Протягом 2017 року до Хмільницької міської ради надійшло 58 колективних звернень або 6,2% від усіх звернень. (у 2016 році – 57).       Колективні звернення надходили від мешканців міста  щодо стану та ремонту доріг, реконструкції водогонів, організації прибирання території кладовищ від сміття, прийняття у комунальну власність територіальної  громади міста Хмільника житлового будинку №81-А по вул. Івана Богуна, зрізки аварійних дерев на прибудинкових територіях, відведення дощових вод від підтоплених земельних ділянок громадян, руху міського транспорту тощо. На особистому прийомі було прийнято 124 звернення, що становило 13,3% від загальної кількості звернень(у 2016 році – 100). Від учасників війни, учасників бойових дій, дітей війни, інвалідів, багатодітних та одиноких матерів, пенсіонерів за звітний період надійшло 350 звернень або 37,5%.      Від органів влади вищого рівня у 2017 році  до Хмільницької міської ради надійшло  94 звернення (у 2016 році - 85), а саме:
  • Урядова «Гаряча лінія»  -  78;
  • Вінницька ОДА  -  16.
В цих зверненнях порушуються питання призначення соціальних виплат, житлових субсидій, отримання безкоштовних ліків і разової допомоги внутрішньо переміщеним особам, працевлаштування, облаштування освітлення вулиць, поліпшення умов проживання. За результатами розгляду звернень в 2017 році: -         вирішено позитивно – 583; -         надано відповідні роз’яснення – 320; -         знаходяться на розгляді до остаточного вирішення – 31 звернення громадян. Відомості щодо роботи зі зверненнями громадян оприлюднюються на офіційному веб-сайті м.Хмільника. Питання роботи зі зверненнями громадян, організації їх особистого прийому знаходиться під постійним контролем керівництва виконкому Хмільницької міської ради.        Центр надання адміністративних послуг у м. Хмільнику  

Назад до розділу