• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

НА ЗАСІДАННІ КОМІСІЇ З ПИТАНЬ ЗАХИСТУ ПРАВ ДИТИНИ

eye

151

Новини

16 березня 2017 року в конференц-залі міської ради відбулося чергове засідання комісії з питань захисту прав дитини, на розгляд якої було винесено 17 питань, що стосуються захисту прав дітей. Всі питання можна розділити на два блоки:
  1. захист прав дітей, серед них: надання згоди на психіатричний огляд та госпіталізацію  неповнолітньої дитини; надання дозволу на дарування частки квартири, в якій право користування має малолітня дитина; надання дозволів на дарування житлових будинків з господарськими будівлями і спорудами і земельних ділянок, в яких право користування мають малолітні діти; надання дозволу на купівлю  житлового будинку з господарським спорудами і будівлями і земельної ділянки на ім’я малолітніх дітей, надання дозволу на укладення договору про поділ спадщини, де малолітня дитина є одним із спадкоємців;
  2. захист прав дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування або тих дітей, які проживають в сім’ях де батьки неналежним чином займаються утриманням та вихованням своїх дітей або ухиляються від їх виховання та утримання, серед них: звіти батьків-вихователів дитячих будинків сімейного типу та прийомних батьків прийомної сім’ї, що функціонують на території м. Хмільника щодо стану утримання та виховання дітей-вихованців та прийомних дітей у 2016 році; подання до суду позовної заяви щодо позбавлення батьків батьківських прав стосовно малолітньої дитини та стягнення аліментів на її утримання; про зняття сім’ї з  соціального супроводу та продовження соціального супроводу стосовно іншої сім’ї; про припинення виплат державних соціальних допомог; про стан виконання батьківських обов’язків одинокою матір’ю стосовно виховання та утримання своєї малолітньої доньки тощо.
За результатами прийнятих рішень комісією з питань захисту прав дитини службою у справах дітей було сформовано та рекомендовано відповідним структурним підрозділам направити:
  • 8 справ на розгляд виконавчого комітету Хмільницької міської ради для прийняття остаточних рішень;
  • 2 подання на притягнення батьків до адміністративної відповідальності за ст. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення до відділу поліції.
  Служба у справах дітей міської ради  

Назад до розділу