• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

У 2016 році до міської ради надійшло 875 звернень громадян

eye

222

Новини

Упродовж  2016 року до Хмільницької міської ради  надійшло 875 звернень громадян ( у 2015 році - 940 звернень), що на 65 звернень менше ніж у 2015 році. У структурі звернень домінують заяви, що становлять 87,1 %  від загальної кількості звернень. Найбільш актуальні питання , що зустрічаються у зверненнях громадян, це:
  • питання соціального захисту – 549 одиниць або 62,7% від загальної кількості;
  • питання комунального господарства на другому місці - 150 одиниць (17,1%);
  • питання аграрної політики і земельних відносин замикають трійку найбільш поширених – 63 одиниці (7,2%).
Питання транспорту і зв’язку (34 одиниці), питання освіти (19 одиниць), забезпечення реалізації прав і свобод громадян (10 одиниць), житлової політики (9 одиниць), праці і заробітної плати (7 одиниць), діяльності органів місцевого самоврядування (4 одиниці), охорони здоров’я (6 одиниць),  сім’ї, дітей, молоді, тендерної рівності, фізичної культури і спорту (6 одиниця), економічної, цінової, інвестиційної, зовнішньоекономічної , регіональної політики та будівництва, підприємництва (4 одиниці), інші (14 одиниць)  - становлять  12,9% від загальної кількості звернень. У  2016 року до Хмільницької міської ради надійшло 57 колективних звернень або 6,5% від усіх звернень ( за відповідний період 2015 року 79 одиниць). Колективні звернення надходили від мешканців міста з питань ремонту доріг,  видачі книжок за використання води для індивідуального розрахунку, сприяння у зрізці дерев, що ростуть на території загального користування, облаштування «лежачих» поліцейських, щодо проїзду багатотонних вантажівок, харчування дітей 1-4 класів в навчальних закладах, підготовки будинків до капітального ремонту, сприяння у приватизації квартир жителями будинків №81а та №90 по вул. Івана Богуна, перевезення пасажирів у маршрутному таксі,  впорядкування нумерації по вул. Привокзальній тощо. Всього за 2017 рік  до Хмільницької міської ради звернулось 1785 громадян.      На особистому прийомі було прийнято 100 звернень, що становило 11,4% від загальної кількості звернень. Від органів влади вищого рівня у 2017 році  до Хмільницької міської ради надійшло  85 звернень, а саме:
  • Урядова «Гаряча лінія» -  47;
  • Вінницька ОДА -  37;
  • Адміністрація Президента України -1.
В даних зверненнях порушуються питання щодо навчання дитини з особливими потребами, затримки виплати заробітної плати, повернення коштів за невикористану путівку для санаторно-курортного лікування , отримання житла, надання допомоги в облаштуванні будинку, ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, неправомірних дій матері до дитини, нарахування соціальних виплат, житлових субсидій, отримання безкоштовних ліків і разової допомоги внутрішньо переміщеним особам, реабілітації громадян та надання їм соціального супроводу, фінансування професійних ліцеїв у м. Хмільнику, створення притулку для бездомних собак.        За результатами розгляду звернень:
  • вирішено позитивно – 438;
  • надано відповідні роз’яснення – 364 ;
  • знаходяться на розгляді до остаточного вирішення – 60 звернень громадян (переважна більшість з них, це прохання надати матеріальну допомогу на лікування);
  • переслано за належністю – 4;
  • відмовлено у розгляді – 9.
У Хмільницькій міській раді постійно забезпечується ввічливе та уважне ставлення працвників до громадян та їх звернень, до яких яких застосовується творчий, всебічний та індивідуальний підхід. До вирішення проблем громадян залучаються працівники структурних підрозділів міськлї ради, інших установ. Приміщення Хмільницької міської ради облаштоване для безперешкодного доступу гргомадян в т.ч. осіб з обмеженими фізичними можливостями. Розпорядженням міського голови створено телефонну «гарячу лінію» і затверджено графік чергування посадових осб Хмільницької міської ради. Також згідно графку проводиться особистий прийом громадян. Посилено особистий контроль по розгляду звернень громадян та оперативно відстежується хід їх розгляду. Відомості щодо роботи зі зверненнями громадян оприлюднюються на офіційному веб-сайті м. Хмільника і знаходиться під постійним контролем керівництва виконкому Хмільницької міської ради. Центр надання адміністративних послуг у м. Хмільнику

Назад до розділу