• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

До уваги роботодавців: змінено звітність про працюючих осіб з інвалідністю

eye

140

Новини

Відповідно ст. 19, 20 Закону України «Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю» для підприємств, установ, організацій, у тому числі підприємств, організацій громадських організацій осіб з інвалідністю, фізичних осіб, які використовують найману працю, установлюється норматив робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю у розмірі чотирьох відсотків середньооблікової чисельності штатних працівників облікового складу за рік, а якщо працює від 8 до 25 осіб, – у кількості одного робочого місця.

Підприємства, установи, організації, у тому числі підприємства, організації громадських організацій осіб з інвалідністю, фізичні особи, які використовують найману працю, самостійно розраховують кількість робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю відповідно до нормативу, встановленого частиною першою цієї статті, і забезпечують працевлаштування осіб з інвалідністю у рахунок нормативів робочих місць виходячи з вимог вищезазначеного Закону.

Роботодавці щорічно звітують до відділення Фонду соціального захисту інвалідів про зайнятість та працевлаштування осіб з інвалідністю. У разі незабезпечення виконання нормативів робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю та неподання до відділення Фонду соціального захисту інвалідів звіту про зайнятість та працевлаштування осіб з інвалідністю несуть відповідальність у встановленому законом порядку.

За невиконання нормативу установленого нормативу роботодавці, сплачують відповідним відділенням Фонду соціального захисту інвалідів адміністративно-господарські санкції, сума яких визначається в розмірі середньої річної заробітної плати на відповідному підприємстві, в установі, організації, у тому числі на підприємстві, в організації громадських організацій осіб з інвалідністю, у фізичної особи, яка використовує найману працю, за кожне робоче місце, призначене для працевлаштування особи з інвалідністю і не зайняте особою з інвалідністю.

Наказом Міністерства соціальної політики України від 27. 08. 2020 № 591 «Про затвердження форми звітності №10-ПОІ(річна) «Звіт про зайнятість і працевлаштування осіб з інвалідністю» та Інструкції щодо її заповнення», зареєстрованого у Міністерстві юстиції України 13 жовтня 2020 року за №1007/35290 введено  форму звітності № 10-ПІ у новій редакції.

З метою проведення роз’яснювальної роботи з роботодавцями в регіоні щодо заповнення та надання звітів про зайнятість та працевлаштування осіб з інвалідністю за звітний 2020 рік за новою формою у Вінницькому обласному відділенні Фонду соціального захисту інвалідів відкрито «Гарячу лінію» стосовно надання консультацій роботодавцям у телефонному режимі. Телефон «Гарячої лінії» (0432) 535390

Адреса відділення: вул. Пирогова, 135-А: м. Вінниця, 21037

Інструкція щодо форми звітності 

Назад до розділу