• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Хмільник має високий показник прозорості бюджету за оцінкою Проєкту ПРОМІС

eye

149

Новини

Поспішаємо поділитися із жителями Хмільницької міської громади ще однією приємною новиною. Нещодавно оприлюднено ЗВІТ про результати оцінювання прозорості місцевих бюджетів 2018-2019 років 16 міст-партнерів Проєкту ПРОМІС. За оцінкою  Проєкту, що впроваджує в Україні Федерація канадських муніципалітетів за підтримки Уряду Канади, Хмільник продемонстрував високий рівень прозорості місцевого бюджету.

Високий рівень прозорості бюджету Хмільницької громади свідчить про виконання органом місцевого самоврядування критеріїв відкритості бюджетної інформації та використання практик залучення громадян до ухвалення рішень.

Важливо повідомити те, що оцінювання охоплювало всі етапи бюджетного процесу, які було перевірено на відповідність трьом параметрам:

  • відкритість інформації,
  • прозорість ухвалення рішень із залученням громадян,
  • застосування інноваційних практик.

Оцінювання проводилося двічі. Спершу – у 2018 році, а вже повторно впродовж січня-лютого 2020 року за 2019 рік. Експерти Проєкту ПРОМІС мали змогу порівняти  результати оцінювання за 2018 і 2019 роки та проаналізували наскільки міські ради врахували динаміку впровадження практик прозорості бюджету і реалізували отримані рекомендації експертів за результатами дослідження 2018 року.

Оцінюванням було охоплено 16 українських міст, з якими співпрацює Проєкт ПРОМІС:

Вінницька область – Вінниця, Жмеринка, Ладижин, Хмільник;

Івано-Франківська область – Івано-Франківськ, Долина, Коломия, Яремче;

Запорізька область – Запоріжжя, Бердянськ, Енергодар, Мелітополь;

Полтавська область – Полтава, Горішні Плавні, Кременчук, Миргород.

Методологія, за якою оцінювали бюджетну прозорість міст, складається з 36 показників, що дають змогу оцінити всі етапи бюджетного процесу.

Раніше ми інформували про Хмільник – лідер у рейтингу демократичності міст-партнерів Проекту ПРОМІС, а також  про те, що Хмільник отримав відзнаку «Найпрозоріший бюджет» від міжнародного проекту ПРОМІС

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю Хмільницької міської ради

Назад до розділу