• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

“Збережи пам’ять! Збережи правду!”: до 87-х роковин Голодомору

eye

140

Новини

У суботу, 28 листопада,  над Україною пролунає жалобний дзвін пам’яті за жертвами голодоморів і в сутінках вечора на підвіконнях помешкань притишено замиготять теплі вогники свічок за мільйонами  рідних життів, знищених голодом…  

Пропонуємо жителям Хмільницької міської територіальної громади переглянути новий ролик Українського інституту національної пам’яті випущений в межах інформаційної кампанії до 87-х роковин Голодомору в Україні “Збережи пам’ять! Збережи правду!”

Мета кампанії показати, що збереження пам’яті — це не абстракція, а конкретні дії, які може зробити кожен: записати спогади родичів, які були очевидцями здійснення геноциду у 1932-33 роках, знайти старі сімейні світлини чи інші артефакти того періоду (сорочки, рушники, предмети побуту, тощо). Все це, за можливості, передати у місцевий музей чи Національний музей Голодомору-геноциду. Їхні спогади, їхні світлини, ті пам’ятки минулого, що вони зберігають, зміцнюють національну пам’ять. Наше завдання зберегти та передати цю пам’ять наступним поколінням.

Все менше і менше залишається серед нас живих свідків Голодомору. Тим більш важливо берегти пам’ять про ті часи і про ті випробування, які випали на долю українців.

Закликаємо хмільничан долучитися до акції “Запали Свічку пам’яті”. 28 листопада, після 16:00 засвітити свічку і залишити її на підвіконні в пам’ять про мільйони замучених голодом українців.

Збережімо правду! Пам’ятаймо! 

Назад до розділу