• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Перша сесія Хмільницької міської ради 8 скликання

eye

1613

Новини

8 грудня 2020 року відбулася 1 сесія Хмільницької міської ради 8 скликання. 

Згідно з чинним законодавством 1 сесія була скликана Хмільницькою міською територіальною виборчою комісією. Пленарне засідання відкрила голова Хмільницької міської територіальної виборчої комісії Ірина Григус, яка поінформувала про підсумки виборів депутатів Хмільницької міської ради 8 скликання та Хмільницького міського голови, які відбулися 25 жовтня 2020 року.

За результатами виборів до Хмільницької міської ради обрано 34 депутати від шести обласних осередків політичних партій: «За майбутнє», «Українська Стратегія Гройсмана», ВО «Батьківщина», «Блок Петра Порошенка», «Слуга народу», «Голос».

За результатами виборів Хмільницьким міським головою обрано Юрчишина Миколу Васильовича, за якого віддали свої голоси 4384 виборці або 36,85 % виборців, що взяли участь у голосуванні.

Після оголошення офіційних результатів виборів депутати склали присягу на вірність інтересам виборців і Хмільницької міської територіальної громади, після чого кожен депутат отримав депутатське посвідчення і депутатський значок.

Новообраному міському голові Миколі Юрчишину після складання присяги голова Хмільницької міської територіальної виборчої комісії вручила посвідчення та значок міського голови, а також нагрудний знак „Міський голова”.

Микола Юрчишин привітав новообраних депутатів із набуттям повноважень і, звертаючись до депутатів міської ради, закликав бути виваженими й толерантними в робочих дискусіях та при прийнятті рішень, а також висловив сподівання на те, що спільна робота депутатського корпусу і міського голови буде консолідованою та результативною задля успішного розвитку не лише Хмільника, а й сільських територій, які стали невід’ємною частиною хмільницької громади.

Миколу Юрчишина з обранням на посаду міського голови та увесь новообраний склад депутатів міської ради привітали міський голова 7 скликання Сергій Редчик та голова Хмільницької районної ради Юрій Слабчук. Від імені депутатського корпусу 8 скликання очільника громади привітала депутат міської ради Лілія Денисюк.

Микола Юрчишин подякував членам територіальної міської та дільничних виборчих комісій за їх роботу під час виборчого процесу, а також привітав депутатів та працівників виконавчих органів міської ради з професійним святом - Днем місцевого самоврядування, яке відзначається в Україні 7 грудня.

Депутати заслухали інформацію колишнього міського голови Сергія Редчика про стан справ у Хмільницькій міській територіальній громаді, після чого міський голова Микола Юрчишин подякував йому за плідну роботу на посаді міського голови і за дорученням голови Вінницької обласної державної адміністрації та Вінницької обласної ради вручив йому найвищу відзнаку обласного рівня – Почесну грамоту Вінницької обласної державної адміністрації та Вінницької обласної ради з нагоди Дня місцевого самоврядування.

Депутати утворили п’ять постійних комісій Хмільницької міської ради, затвердили їх кількісний і персональний склад, за поданням міського голови обрали голів постійних комісій, під час роботи у комісіях визначилися із заступниками та секретарями цих комісій.

Отже, міська рада утворила такі постійні комісії:

- з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету, фінансів, підприємництва, торгівлі та послуг, інвестиційної та регуляторної політики (голова Юрій Кондратовець);

- з питань законності, антикорупційної політики, охорони громадського порядку, регламенту, соціального захисту населення та депутатської діяльності (голова Василь Калачик);

- з питань житлово–комунального господарства, благоустрою, комунальної власності, енергозбереження (голова Михайло Петровський);

- з питань охорони здоров'я, освіти, культури, молодіжної політики та спорту (голова Юлія Шумигора);

- з питань земельних відносин, агропромислового комплексу, містобудування, екології та природокористування (голова Василь Мазур).

Затверджено загальну структуру виконавчих органів Хмільницької міської ради та штатний розпис працівників виконавчих органів Хмільницької міської ради з урахуванням реорганізації громад і районів.

За пропозицією Миколи Юрчишина на посади заступників міського голови з питань діяльності виконавчих органів міська рада затвердила Сергія Редчика, Андрія Сташка, Володимира Загіку, на посаду керуючого справами виконавчого комітету міської ради — Сергія Маташа.

Таємним голосуванням за пропозицією міського голови секретарем міської ради обрано Павла Крепкого.

Аби забезпечити життєдіяльність ще 39-ти населених пунктів, які увійшли до складу Хмільницької міської територіальної громади (окрім м.Хмільника та с.Соколова), за поданням міського очільника Миколи Юрчишина затверджено на посадах старост:

- Андрія Титулу старостою населених пунктів (сіл): Соколова, Березна, Крупин, Чудинівці, Куманівці з центром у селі Соколова;

- Володимира Слободянюка старостою населених пунктів (сіл): Лозова, Педоси, Вугли, Гулі, Думенки, Лелітка, Вербівка, Крутнів з центром у селі Лозова;

- Світлану Остапчук старостою населених пунктів (сіл): Кожухів, Лісне, селище Красносілка, Теси, Іванівці, Лука, Осічок, Шевченка, Лисогірка, Медведівка з центром у селі Кожухів;

- Тетяну Шкатюк старостою населених пунктів (сіл): Великий Митник, Філіопіль, Будків, Малий Митник, Кушелівка з центром у селі Великий Митник;

- Валентину Маліновську старостою населених пунктів (сіл): Порик, Курилівка, Томашпіль, Журавне, Олександрівка з центром у селі Порик;

- Миколу Сухого старостою населених пунктів (сіл): Широка Гребля, Голодьки, Стара Гута з центром у селі Широка Гребля;

- Наталію Матвіюк старостою населених пунктів (сіл): Кривошиї, Колибабинці, Сьомаки, Сербанівка, Білий Рукав з центром у селі Кривошиї.

Депутати утворили виконавчий комітет Хмільницької міської ради 8 скликання у складі 19-ти осіб і затвердили його у такому персональному складі:

  • Юрчишин М.В., міський голова;

  • Крепкий П.В., секретар міської ради;

  • Редчик С.Б., заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради;

  • Сташко А.В., заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради;

  • Загіка В.М., заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради;

  • Маташ С.П., керуючий справами виконкому міської ради;

- Титула А.П., староста;

- Слободянюк В.О., староста;

- Остапчук С.Г., староста;

- Шкатюк Т.С., староста;

- Маліновська В.І., староста;

- Сухий М.О., староста;

- Матвіюк Н.В., староста;

- Романюк В.О., начальник Хмільницького відділення поліції Калинівського відділу поліції ГУ НП у Вінницькій області;

- Катрін І.П., начальник Хмільницького управління ГУ ДПС у Вінницькій області;

- Нечко О.В., начальник районного сектору ГУ ДСНС у Вінницькій області;

- Лоєвський С.І., ветеран праці м. Хмільника і Хмільницького району;

- Дубова Л.М., лікар загальної практики сімейної медицини КНП "Хмільницький районний МЦ ПМСД";

- Тищенко Т.П., начальник фінансового управління міської ради.

Наприкінці пленарного засідання до зали завітав народний депутат України Петро Юрчишин, який привітав із обранням на відповідальну посаду новообраного міського голову Миколу Юрчишина та новообраних депутатів міської ради.

Після розгляду питань порядку денного міський голова запропонував депутатам міської ради розпочати формування депутатських груп (фракцій) міської ради. З більш детальною інформацією з цього питання виступив секретар міської ради, який озвучив основні тези порядку формування депутатських груп (фракцій) міської ради та їх права.

Павло Крепкий висловився щодо необхідності розробки Регламенту міської ради 8 скликання та Положення про постійні комісії. Він також нагадав депутатам Хмільницької міської ради 8-го і 7-го скликань про нові правила подачі декларацій, які набрали чинності 02.10.2019 року.

Організаційний відділ Хмільницької міської ради

Назад до розділу