• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

На 2 сесії Хмільницької міської ради розглянуто 92 питання

eye

599

22.12.2020 10:01

Новини

15 грудня та 18 грудня 2020 року міський голова Микола Юрчишин провів два пленарні засідання позачергової 2-ої сесії міської ради 8 скликання, на яких місцеві обранці розглянули 92 планові питання.

Кворум пленарних засідань забезпечили 32 депутати міської ради.

Міський голова повідомив про утворення та реєстрацію двох депутатських фракцій у міській раді 8 скликання: 

1. Фракція «За Майбутнє» у складі 10-ти депутатів:

-      Грушка Василя Васильовича,

-      Кондратовця Юрія Григоровича,

-      Шумигори Юлії Василівни,

-      Надкреничного Володимира Петровича,

-      Денисюк Лілії Аркадіївни,

-      Мазура Василя Яковлевича,

-      Кубряка Олександра Васильовича (голова фракції),

-      Євтодій Ірини Миколаївни,

-      Прокоповича Юрія Івановича,

-      Кальянової Ніни Володимирівни.

2. Фракція «Слуга Народу» у складі 4-х депутатів:

-      П'ятківського Сергія Анатолійовича (голова фракції),

-      Гончаренка Олександра Олександровича,

-      Максименка Івана Миколайовича,

-      Нестерової Галини Василівни.

Першим питанням порядку денного слухалась інформація Хмільницької міської територіальної виборчої комісії. Депутат міської ради 8 скликання Світлана Остапчук на першій сесії була затверджена старостою та увійшла до складу виконавчого комітету міської ради 8 скликання за посадою.  Однак, закон не дозволяє мати одночасно два представницькі мандати: депутата ради і члена виконкому. Тому вона склала депутатські повноваження. На цей депутатський мандат територіальною виборчою комісією був зареєстрований Володимир Ткач від політичної партії «Українська стратегія Гройсмана». Після складання присяги на вірність інтересам виборців і Хмільницької міської територіальної громади він отримав депутатське посвідчення і депутатський значок.

Замість Володимира Слободянюка старостою населених пунктів (сіл) Лозова, Педоси, Вугли, Гулі, Думенки, Лелітка, Вербівка, Крутнів з центром у селі Лозова затверджено Ганну Бичок.

Наступні питання стосувалися внесення змін до рішень 1 сесії міської ради 8 скликання від 08.12.2020 року «Про утворення постійних комісій Хмільницької міської ради 8 скликання та затвердження їх складу та «Про утворення виконавчого комітету Хмільницької міської ради, визначення його чисельності та затвердження персонального складу».

Депутати затвердили план діяльності Хмільницької міської ради з підготовки проектів регуляторних актів на 2021 рік.

Окремими рішеннями внесли зміни до Комплексної програми покращення умов медичного обслуговування жителів Хмільницької міської ОТГ на 2020-2023 роки, Програми розвитку освіти Хмільницької міської об’єднаної територіальної громади на 2019-2021 роки та Програми забезпечення населення Хмільницької міської об’єднаної територіальної громади якісною питною водою на 2013-2020 роки.

Також внесено зміни до рішення 1 сесії Хмільницької міської ради 8 скликання від 08.12.2020 року №6 «Про затвердження загальної структури виконавчих органів Хмільницької міської ради та штатного розпису працівників виконавчих органів Хмільницької міської ради (у новій редакції) та до рішення 69 сесії міської ради 7 скликання від 28.12.2019р. №2409 «Про умови оплати праці працівників Хмільницької міської ради та її виконавчих органів у 2020р.».

Депутатський корпус підтримав проєкти рішень, що стосувались фінансової складової, а саме: договір про передачу коштів між місцевими бюджетами у 2020 році, звіт про виконання бюджету Хмільницької міської об’єднаної територіальної громади за 9 місяців 2020р. та внесли зміни до міського бюджету на поточний рік.

18 грудня 2020 року під головуванням міського очільника Миколи Юрчишина відбулось друге пленарне засідання позачергової 2-ої сесії міської ради. У його роботі взяли участь 32 депутати міської ради.

На початку засідання міський голова Микола Юрчишин повідомив про утворення та реєстрацію у міській раді 8 скликання третьої депутатської фракції політичної партії «Європейська Солідарність» у складі 4-х депутатів:

-      Петрика Олександра Валерійовича (голова фракції),

-      Іваниці Василя Івановича,

-      Вусатюк Людмили Петрівни,

-      Качановецького Павла Петровича.

На другому пленарному засіданні депутати розглянули низку нагальних питань, які запускають процеси правонаступництва щодо комунального і державного майна в новоутворених громадах і районах,  бюджетних ресурсів, прав і зобов’язань, а також кадрові та інші питання.

Так, депутати проголосували про початок реорганізації сільських рад шляхом приєднання до Хмільницької міської ради та про виконання сільських бюджетів територіальних громад (населених пунктів), території яких входять до складу території Хмільницької міської територіальної громади в 2020 році.

Наступними питаннями депутати затвердили Положення про старосту, Регламент Хмільницької міської ради 8 скликання та Положення про постійні комісії Хмільницької міської ради 8 скликання.

Місцеві обранці затвердили Програму збереження та використання об’єктів культурної спадщини в Хмільницькій міській об'єднаній територіальній громаді на 2021-2024 роки, Програму розроблення містобудівної документації населених пунктів Хмільницької міської територіальної громади на 2021-2025 роки та Програму економічного і соціального розвитку Хмільницької територіальної громади на 2021 рік.

Окремими рішеннями внесено зміни до Програми розвитку житлово-комунального господарства та благоустрою Хмільницької міської об'єднаної територіальної громади на 2019-2021 роки, Програми утримання дорожнього господарства на території населених пунктів Хмільницької міської об’єднаної територіальної громади на 2021-2023 роки, Комплексної програми захисту населення і територій Хмільницької міської ОТГ у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій на 2019 – 2021 роки, Комплексної оборонно-правоохоронної Програми на 2021-2025 роки «Безпечна Хмільницька міська територіальна громада – взаємна відповідальність влади та громади» та Програми розвитку фізичної культури і спорту у Хмільницькій міській об’єднаній територіальній громаді на 2019-2021 роки.

Ухвалено зміни до Порядків використання коштів місцевого бюджету для забезпечення фінансування заходів Комплексної оборонно-правоохоронної Програми на 2021-2025 роки та затверджено Порядки використання коштів, що стосуються фінансування заходів програми підтримки учасників Антитерористичної операції об’єднаних сил, осіб, які беруть(брали) участь у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях та членів їхніх сімей – мешканців Хмільницької міської об’єднаної територіальної громади на 2021 -2023 рр.

Депутатський корпус затвердив Положення про конкурс для призначення на посаду директора закладу загальної середньої освіти Хмільницької міської ради.

Також депутати погодили затвердження договору про співпрацю щодо забезпечення санітарного утримання зелених насаджень на території населених пунктів Хмільницької міської ОТГ та проєкт рішення про передачу капітальних інвестицій в основні засоби від управління житлово-комунального господарства та комунальної власності Хмільницької міської ради.

Погоджено надання згоди на прийняття до комунальної власності Хмільницької міської територіальної громади окремих об'єктів, спільної власності територіальних громад, які знаходяться у м. Хмільнику.

Внесено зміни до структури та штатного розпису територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Хмільницької міської ради.

Не знайшов підтримки серед депутатського корпусу проєкт рішення про розгляд проєкту мирової угоди між Недовісою О.С. та Хмільницькою міською радою і його погодження.

Понад 50 питань порядку денного стосувалися врегулювання земельних відносин. Шість запропонованих проєктів рішень цього блоку не набрали необхідної кількості голосів та були відхилені.

Організаційний відділ Хмільницької міської ради

Назад до розділу