• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Для отримання податкової знижки залишилось менше місяця

eye

240

23.12.2020 08:10

Новини

Добігає кінця 2020 рік. Тож головне управління ДПС у Вінницькій області нагадує платникам, що для отримання податкової знижки залишилось менше місяця. Якщо у 2019 році платники здійснили операції, витрати по яких відносяться до податкової знижки, граничний термін для подання декларації про майновий стан та доходи закінчується для них  31 грудня 2020 року.

Відтак щоб прискорити процедуру перевірки наведених у декларації даних, рекомендується разом із нею додати копії підтверджуючих документів про понесені витрати.

Нагадаємо, право на податкову знижку мають лише платники податків резиденти України за умови придбання товарів, робіт послуг лише у резидента України і лише щодо доходів, отриманих у вигляді заробітної плати. Для того, щоб скористатися таким правом необхідно не пізніше 31 грудня року прийдешнього за звітним, подати до органу податкової служби, за адресою проживання, декларацію, форму якої можна знайти на сайті ГУ ДПС у Вінницькій області.

Щодо переліку таких витрат, то до них відноситься частина суми процентів, сплачених за користування іпотечним кредитом; пожертвування або благодійні внески неприбутковим організаціям в сумі, що не  перевищує 4% від суми загального оподатковуваного доходу за звітний рік; сума коштів, сплачених на користь закладів освіти, для компенсації вартості навчання; страхові платежі (внески, премії) за договорами довгострокового страхування життя та пенсійні внески в рамках недержавного пенсійного забезпечення ( в межах сум, визначених ПКУ); суми витрат на оплату допоміжних репродуктивних технологій( в межах сум, визначених ПКУ); суми витрат на оплату державних послуг, пов'язаних з усиновленням дитини, включаючи сплату державного мита; суми коштів, сплачених у зв'язку з переобладнанням транспортного засобу; суми витрат на сплату видатків на будівництво (придбання) доступного житла, визначеного законом, у тому числі на погашення пільгового іпотечного житлового кредиту, наданого на такі цілі, та процентів за ним.

Тож радимо всім, хто має на меті скористатися правом на податкову знижку, не затягувати час із подання декларації. Також рекомендуємо скористатися сервісом «Електронний кабінет платника податків» розміщеного на сайті ДПС України.

Сектор пресслужби ГУ ДПС у Вінницькій області

Назад до розділу