• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Чисто не там, де прибирають, а там, де сміття не викидають

eye

435

04.01.2021 10:26

Новини

Управління житлово-комунального господарства та комунальної власності Хмільницької  міської ради  звертається до жителів Хмільницької міської територіальної громади із закликом про недопущення забруднень території лісів, полів, лісосмуг, узбіччя доріг та інших територій стихійними смітєзвалищами.

Адже стихійні сміттєзвалища є одними із основних джерел забруднення навколишнього середовища. Викидаючи сміття у невстановлених місцях, громадяни мають розуміти що – це отрута для здоров’я наших дітей та небезпека для нашого здоров’я.

Такі стихійні «сміттєві острівки» погіршують екологічну ситуацію, стають середовищем для розмноження комах та гризунів, які є збудниками та переносниками різних інфекційних захворювань.

Найбільше лихо для природи — залишені після пікніків пляшки, пакети, одноразовий посуд, які самі по собі можуть розкладатися сторіччями. Прикро, що територія вздовж дороги стає місцем, куди зручно громадянам викидати різний непотріб.

Стихійні сміттєзвалища є значною проблемою не тільки для громади, а й країни в цілому, однак, не зважаючи на це, їх кількість щороку зростає.

Для покращення екологічної ситуації, вирішення проблеми з стихійними сміттєзвалищами ПРОПОНУЄМО мешканцям домогосподарств:

-  укласти угоду з КП «Хмільниккомунсервіс» (вул. Пушкіна, 107а тел.: 2-91-11) на вивезення та захоронення побутових відходів;

- створення компостної ями на території власного домогосподарства (для листя та інших побутових відходів).

НАГОЛОШУЄМО: Скидаючи на купи обрізане гілля з дерев, листя, побутові відходи на узбіччя доріг, біля власних домогосподарств, поряд із майданчиками для збору ТПВ біля багатоквартирних будинків  та на інших територіях загального користування Ви порушуєте Правила благоустрою території населених пунктів Хмільницької міської територіальної громади, затверджені рішенням 68 сесії міської ради 7 скликання від 16.12. 2019 року №2401.

Закликаємо усіх до відповідальності та просимо врахувати, що вартість вивезення ТПВ складає 60 - 63 грн./рік, а штраф за неукладений договір на вивезення ТПВ для громадян складає 340-1360 грн., а для громадян-суб’єктів підприємницької діяльності – від 850 грн. до 1700 грн.

Просимо всіх небайдужих та активних громадян повідомляти управління  житлово-комунального господарства та комунальної власності міської ради  про виявлення фактів спалювання сміття, викидання сміття у невстановлених місцях, створення стихійних сміттєзвалищ на територіях загального користування, на узбіччях доріг, біля домогосподарств, підприємств, установ, організацій.

Інформуйте нас за адресою: м. Хмільник вул. Столярчука, 10, каб.203,  тел. 2-23-78.

Це допоможе своєчасно встановити осіб, які створюють стихійні сміттєзвалища, та запобігти стихійному забрудненню міської громади.  

Управління житлово-комунального господарства та комунальної власності міської ради

Назад до розділу