• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Міський голова Микола Юрчишин провів нараду зі старостами

eye

707

22.01.2021 11:52

Новини

21 січня 2021 року під головуванням міського голови Миколи Юрчишина відбулася робоча нарада, участь у якій взяли посадові особи міської ради, керівники виконавчих органів міської ради, старости населених пунктів Хмільницької міської територіальної громади, керівники підприємств, установ та організацій, які прямо чи опосередковано дотичні до тих змін, що відбуваються сьогодні у Хмільницькій міській територіальній громаді після початку процесу реорганізації сільських рад.

Микола Юрчишин зауважив, що процес реорганізації сільських рад непростий. І у старост, і у працівників виконавчих органів міської ради виникає безліч питань, які потребують негайного вирішення, реагування, а іноді – і втручання зі сторони керівництва міської громади.

З-поміж іншого, висвітлено ситуацію про те, що у колишніх сільських рад відсутні технічні документації на право власності на споруди і на земельні ділянки комунальної власності. Подібна ситуація і з будинковолодіннями сільського населення.

Міський голова звернув увагу на те, що старости мають доводити до відома мешканців ввірених їм "міні-громад" інформацію про необхідність виготовлення правовстановлюючих документів на своє нерухоме майно. Адже правильно оформлена документація забезпечить у подальшому проведення будь-яких нотаріальних дій, юридичних процедур з нерухомим майном, а також захистить інтереси громадян під час будь-яких дій із нерухомістю.

При цьому Микола Юрчишин наголосив, що послуги бюро технічної інвентаризації в Україні згідно з чинним законодавством можуть надавати і державні, і приватні організації, тому люди мають право звертатися на власний розсуд до будь-яких структур, які займаються виготовленням технічної документації на будинковолодіння чи земельні ділянки.

Під час спілкування присутні мали можливість з'ясувати й іншу проблематику, що виникає на цьому етапі реорганізації, а також отримати фахові роз'яснення та відповіді на актуальні питання, що стосуються найважливіших сфер життєдіяльності міської громади.

Організаційний відділ Хмільницької міської ради

Назад до розділу