• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

У нашій єдності – соборність України!

eye

310

22.01.2021 12:04

Новини

Сьогодні – День Соборності України. День одвічного єднання українських земель - від Сходу до Заходу, від Півночі до Півдня.  День єднання  кожного з нас, таких різних і водночас  єдиних у любові до своєї, Богом даній, незалежної і соборної країни…

З нагоди цього державного свята за участі керівного складу  Хмільницької міської ради відбулося покладання квітів до пам’ятника Т.Г.Шевченка.

Від імені та за дорученням міського голови Миколи Юрчишина участь у покладанні квітів взяли: секретар міської ради Павло Крепкий, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради Сергій Редчик, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради Андрій Сташко, керуючий справами виконавчого комітету міської ради Сергій Маташ, радник-консультант міського голови Сергій Ваховський.

Від народного депутата України Петра Юрчишина участь у покладанні квітів взяв помічник парламентаря Андрій Барабан.

Цього дня незабутніми є події  22 січня 1919 року, що відбулися в Києві на Софійській площі, коли було проголошено Акт Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки.

Ми згадуємо офіційне святкування Соборності в Карпатській Україні 1939 року, живий ланцюг єдності, організований патріотичними силами 1990 року. Тоді, подолавши страх перед комуністичним режимом, мільйони українців, взявшись за руки від Києва до Львова, створили перший у ХХ столітті загальнонаціональний ланцюг, уособлюючи єдність усіх громадян країни. Ця подія тоді прискорила падіння комуністичної імперії терору, натомість сприяла проголошенню Акта Незалежності України.

День Соборності -2021 ми відзначаємо в умовах війни на сході країни.

Продовжується невтомна боротьба за свою державу, за її непохитні кордони, за нашу мову, за кращу долю кожного з нас.  

Лише разом – ми єдині та нездоланні!

Не забуваймо: у нашій єдності – соборність України, в єдності - наша перемога!

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю Хмільницької міської ради

Назад до розділу