• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Треба залучати кошти для економічного розвитку громади

eye

432

25.01.2021 16:19

Новини

22 січня 2021 року міський голова Микола Юрчишин провів нараду із фахівцями управління агроекономічного розвитку та євроінтеграції міської ради. Участь у нараді взяли: секретар міської ради Павло Крепкий та заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради Сергій Редчик.

Під час наради міський голова наголосив, що для ефективного економічного розвитку громади необхідно залучати додаткові кошти, активніше брати участь у грантових програмах і проєктах, щоб створити надійне і комфортне життя у громаді.

Міський голова, зокрема, підкреслив важливість підписання Меморандуму про співпрацю між державною установою «Фонд енергоефективності» та Хмільницькою міською радою.

Фонд енергоефективності реалізує Програму «Енергодім», що передбачає надання фінансової підтримки ОСББ. Підтримка Фонду полягає у наданні грантів та запровадженні комплексних технічних рішень з енергоефективності будівель.  

-         Міська влада визначила енергоефективність одним із ключових пріоритетів у своєму розвитку. І ми маємо підтримувати ініціативи жителів громади, які бажають бути енергоощадними. Це не тільки дозволятиме економити енергоресурси, але й дозволить скоротити витрати на енергозбереження, - зауважив міський голова.  

Озвучуючи ключові пріоритети економічного росту громади, міський голова також зробив наголос на тому, що необхідно ширше інформувати жителів громади про умови участі в державних програмах стимулювання зайнятості та підтримки розвитку місцевого підприємництва.

Для цього очільник громади доручив посадовцям взаємодіяти з фахівцями Хмільницької міськрайонної філії Вінницького обласного центру зайнятості  та через старост довести цю інформацію до жителів населених пунктів громади.   

  

Підсумовуючи розмову, міський голова наголосив:

-      Ми не зможемо бюджетним коштом одночасно подбати про розбудову інфраструктури всієї нашої новоствореної великої громади. Але маємо не припиняти пошук додаткових можливостей та інструментів  для  якісних змін у громаді. Тому перед кожним із вас я ставлю завдання проводити моніторинг актуальних грантових програм, що на конкурсних умовах  надають громадам фінансову підтримку для впровадження їхніх проєктів.

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю Хмільницької міської ради  

Назад до розділу