• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

До теми усиновлення: У 2020 році 2 дітей знайшли свою родину

eye

365

26.01.2021 08:18

Новини

Усиновлення дітей є пріоритетною формою влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

На місцевому обліку з усиновлення у службі у справах дітей Хмільницької міської ради перебуває 4 дитини, позбавлених батьківського піклування.

У 2020 році  двоє діток знайшли свою родину у місті Хмільнику.

Усиновленням є прийняття усиновлювачем у свою сім'ю  особи на  правах  дочки чи сина,  що здійснене на підставі рішення суду.

Облік громадян України, які постійно проживають на території України і бажають усиновити дитину, ведеться службами у справах дітей  за місцем проживання таких громадян.

Громадяни України, які бажають усиновити дитину, звертаються із заявою про взяття їх на облік кандидатів в усиновлювачі до служби у справах дітей за місцем проживання.

Разом із заявою подаються такі документи:

1. копія паспорта громадянина України або іншого документа, що посвідчує особу;

2. довідка про заробітну плату за останні шість місяців або копія декларації про доходи за попередній календарний рік, засвідчена органами ДФС.

3. копія свідоцтва про шлюб, укладений в органах реєстрації актів цивільного стану, якщо заявники перебувають у шлюбі;

4. висновок про стан здоров’я кожного заявника

5.  довідка про наявність чи відсутність судимості для кожного заявника, видана територіальним центром з надання сервісних послуг МВС;

6. копія документа, що підтверджує право власності або користування житловим приміщенням;

7. довідка про проходження курсу підготовки з питань виховання дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, з рекомендаціями щодо кількості, віку та стану здоров’я дітей, яких може усиновити заявник, за формою, затвердженою Мінсоцполітики.

У разі коли громадяни України, які бажають усиновити дитину, є її родичами, опікунами, піклувальниками, прийомними батьками чи батьками-вихователями, така довідка не подається.

 Заява вважається поданою, якщо до неї додані всі документи.

За більш детальною консультацією ви можете звернутися до  служби у справах дітей Хмільницької міської ради (м. Хмільник,  вул. Пушкіна, 15,  тел. 2-32-31).

Служба у справах дітей Хмільницької міської ради

Назад до розділу