• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Будинковим комітетам та ОСББ - про участь у Програмі "Енергодім"

eye

539

04.02.2021 10:15

Новини

3 лютого 2021 року в конференц-залі Хмільницької міської ради відбулася робоча зустріч з регіональним радником Програми підтримки Фонду енергоефективності у Вінницькій області Олексієм Плиненком, начальником управління МСБ Укргазбанку Людмилою Григор’євою,  начальником відділення Укргазбанку Олексієм Климовичем, представниками ОСББ «Сім’я», головами будинкових комітетів.

Розпочав робочу зустріч заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради Сергій Редчик, який зазначив, що одним із важливих напрямків розвитку громади є підвищення енергоефективності та зменшення споживання енергоресурсів, в тому числі у житловому секторі. Більшість багатоквартирних будинків нашого міста потребують комплексної енергоефективної модернізації. Держава через Фонд енергоефективності реалізує Програму підтримки енергомодернізації багатоквартирних будинків «Енергодім». Міська влада готова підтримувати актуальні енергоефективні ініціативи в житловому секторі задля оновлення та покращення якості життя громади.

Олексій Плиненко зазначив, що єдиним визначеним учасником вказаної Програми можуть бути об’єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ).

Фонд енергоефективності надає підтримку ОСББ для впровадження енергоефективних заходів шляхом надання грантів та запровадження комплексних технічних рішень з врахуванням кращих європейських практик з термомодернізації будівель. Діяльність Фонду фінансується державним коштом, фінансової підтримки ЄС та уряду Німеччини.

Участь у Програмі «Енергодім» включає в себе такі етапи: ОСББ  приймає рішення про участь у Програмі Фонду, енергоаудитор проводить енергоаудит будинків, ОСББ подає заявку на участь у Програмі до Фонду через банк-партнер, замовляє розробку проектної документації та її експертизу, підрядники виконують будівельні, монтажні роботи, а також здійснюється технічний та авторський нагляд.

Фонд перевіряє, чи відповідає виконаний проєкт Програмі та виплачує до 70% вартості проєкту об’єднанню співвласників. ОСББ взаємодіє з Фондом через банк-партнер.

Також при необхідності можна залучити кредитні кошти банків. Про кредитні програми Укргазбанку розповіли Людмила Григор’єва та Олексій Климович.

Міська влада звертається до мешканців багатоквартирних будинків із проханням  активніше об’єднуватися та створювати ОСББ. Адже лише ОСББ може долучитися до державної  програми співфінансування утеплення будинків задля покращення умов проживання. При цьому  –  заощаджувати кошти за рахунок часткового співфінансування з державного та міського бюджетів.

Відділ розвитку підприємництва, сфери послуг та енергоменеджменту управління агроекономічного розвитку та євроінтеграції міської ради

Назад до розділу