• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Отримали 7 "пакунків малюка", які надаємо батькам новонароджених

eye

284

12.02.2021 08:22

Новини

10 лютого 2021 року управління праці та соціального захисту населення Хмільницької міської ради отримало 7 «пакунків малюка», які наразі отримують мами новонароджених малят.

Від початку створення «пакунку малюка» у 2018 році його вміст значно змінився. Держава забезпечила більшу кількість товарів, які знадобляться новонародженим діткам.

Торік народні депутати внесли зміни до законодавства, які дозволили повернути «пакунок малюка» . А вже з липня цього року у батьків буде вибір: брати бебі-бокс чи грошову компенсацію.

Це державна одноразова натуральна допомога за рахунок коштів державного бюджету, що надається громадянам України, іноземцям та особам без громадянства, які на законних підставах проживають на території України і народили живонароджену дитину.

Передбачено, що вартість «пакунку малюка» становить не менш як 3 розміри прожиткового мінімуму для дітей віком до 6 років, встановленого законом на дату її видачі, та не зараховується до розміру допомоги при народженні дитини.

Пакунок малюка» можна отримати безпосередньо у пологовому будинку після народження дитини. У іншому випадку, його видають в територіальному управлінні соцзахисту. Для цього потрібно показати свідоцтво про народження дитини, завірену довідку з пологового будинку, в якій йдеться про те, що пакунок не видавався, паспорт громадянина України та заповнити відповідну заяву.

У разі відсутності в закладі охорони здоров’я “пакунка малюка” на день виписки новонародженої дитини рекомендуємо мамам новонароджених малят, які проживають на території Хмільницької міської територіальної громади, звернутися до управління праці та соціального захисту населення Хмільницької міської ради із відповідною заявою та довідкою про неотримання “пакунка малюка” в закладі охорони здоров’я за адресою: м. Хмільник, ІІ провул. Пушкіна, 8 та за тел.: 2-33-72.

Управління праці та соціального захисту населення Хмільницької міської ради

 

Назад до розділу