• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Після 45 років – знову на навчання

eye

236

12.02.2021 09:38

Новини

З метою розширення можливостей для підвищення конкурентоспроможності громадян віком старше 45 років, Державна служба зайнятості допомагає відповідній категорії громадян опанувати нові, сучасні та необхідні на ринку праці професії, підвищити свою кваліфікацію та активізувати свою життєву позицію шляхом отримання ваучера на навчання.

Ваучер видається громадянам, які мають професійно-технічну чи вищу освіту, і не зареєстровані в службі зайнятості як безробітні.

Ваучер-документ встановленого зразка, що дає особі відповідно до Закону України «Про зайнятість населення» право на перепідготовку, підготовку на наступному освітньо-кваліфікаційному рівні, спеціалізацію, підвищення кваліфікації у навчальних закладах чи у роботодавця, видається одноразово. Вартість встановлюється в межах вартості навчання, але не може перевищувати десятикратний розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб. Поточна максимальна вартість – це 22 700 грн.

Право на одноразове отримання ваучера для підтримання конкурентоспроможності осіб на ринку праці мають:

- особи віком старше 45 років ( до досягнення пенсійного віку), а страховий стаж яких становить не менше 15 років;

- особи, які були звільнені з військової служби ( крім строкової служби),служби в органах внутрішніх справ , Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України,органів і підрозділів цивільного захисту , податкової міліції або Державної кримінально-виконавчої служби України у зв’язку із скороченням чисельності штату ,або за станом здоров’я;

- особи, які були звільнені з військової служби після участі АТО/ООС;

- особи , які є внутрішньо переміщеними особами і для них відсутня підходяща робота.

За більш детальнішою інформацією звертайтесь до Хмільницької міськрайонної філії Вінницького обласного центру зайнятості за адресою: м.Хмільник , вул.Пушкіна, 87/А. Контактний телефон 2-21-81.

Хмільницька міськрайонна філія Вінницького обласного центру зайнятості

Назад до розділу