• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Шляхи вакцинації: виїзд мобільної бригади або на пункті щеплення

eye

136

15.02.2021 11:20

Новини

Імунізація –  це безпечний спосіб подолати коронавірусну хворобу в Україні та на Вінниччині зокрема.

Для захисту населення від COVID-19 завдяки вакцинації, фахівці Міністерства охорони охорони здоров'я України розробили два способи організації процесу імунізації населення від коронвірусної хвороби. 

1. Вакцинація мобільними бригадами з імунізації. 

Мобільні бригади працюватимуть на місцях перебування організованих колективів медиків, працівників соціальної сфери, освітян, військовослужбовців тощо, а також там, де доступ до закладів охорони здоров’я буде ускладненим або неможливим. Імунізація проводиться у виїзному режимі в організованих місцях перебування людей, які цього потребують. Розрахунково, для впровадження основних етапів вакцинації, вказаних в Дорожній карті, вистачить до 600 мобільних бригад з вакцинації.

2. Вакцинація на базі пунктів щеплень 

Медичні працівники в пунктах щеплень на базі закладів охорони здоров’я проводять вакцинацію для всіх груп населення, які направляються до них відповідно до етапності проведення вакцинальної кампанії за можливості попереднього запису. Розрахунково, для здійснення вакцинації від COVID-19 на базі закладів охорони здоров’я буде потрібно додатково задіяти до 4 300 пунктів щеплень. При цьому, вакцинацію від COVID-19 в закладах охорони здоров’я буде організовано у такий спосіб, який не спричинить негативного впливу на рутинну вакцинацію.

Як повідомляє Департамент охорони здоров'я та реабілітації Вінницької ОДА, імунізація від коронавірусної хвороби COVID-19 у 2021-2022 роках проходитиме в декілька етапів. В області вакцинація здійснюватиметься на базі створених тимчасових пунктів щеплень та мобільними бригадами з імунізації. 

Варто зазначити, що вакцини закуповуються коштом міжнародних організацій, зокрема ЮНІСЕФ та коштом державного бюджету.

Між іншим, в області передбачено цикл навчальних тренінгів для працівників медичних бригад з імунізації. Навчання проходитиме напередодні впровадження кожного етапу вакцинації населення.

За інформацією Вінницької ОДА

Назад до розділу