• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Нові карантинні заходи: як працюватимуть заклади культури

eye

416

19.02.2021 09:47

RSS

Кабінет Міністрів на своєму засіданні 17 лютого 2021 року встановив нові карантинні заходи.

Відповідно до рішення Уряду дія карантину продовжується до 30 квітня 2021 року на всій території України.

Залежно від епідемічної ситуації на території України в цілому або на території областей та м. Києва встановлюється «зелений», «жовтий», «помаранчевий» або «червоний» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19.

«Зелений», «жовтий» та «помаранчевий» рівні епідемічної небезпеки визначаються МОЗ щоденно та розміщуються на офіційному інформаційному порталі Уряду (за посиланням http://covid19.gov.ua) та МОЗ (за посиланням https://moz.gov.ua).

З 24 лютого 2021 року на території України встановлюється «жовтий» рівень епідемічної небезпеки, відповідно до якого дозволяється:

- проведення масових (культурних, розважальних, релігійних, рекламних та інших) заходів (у тому числі із розміщення учасників стоячи) за участю:

  • до 1 особи на 4 кв. м площі будівлі або території (якщо захід проводиться на відкритому повітрі)
  • наповненістю залів до 50 % місць у кожному залі;

- приймання відвідувачів у кінотеатрах, інших закладах культури, іншими суб’єктами діяльності у сфері культури з наповненістю залів до 50 % місць у кожному залі (розміщення здійснюється з дотриманням шахового порядку, у т.ч. для груп із 2 осіб);

- діяльність готелів та санаторно-курортних закладів, крім закладів, що надають послуги з розміщення .

У разі встановлення «помаранчевого» рівня епідемічної небезпеки в регіонах, на їх території діють обмежувальні протиепідемічні заходи, передбачені у «жовтій» зоні. Водночас додатково рішенням регіональних комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій запроваджуються посилені заходи контролю за дотриманням встановлених обмежувальних протиепідемічних заходів.

«Червоний» рівень епідемічної небезпеки визначається рішенням Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій за ініціативи МОЗ.

У регіонах з «червоним» рівнем епідемічної небезпеки додатково до обмежувальних протиепідемічних заходів, передбачених у «жовтій» зоні, забороняється приймання відвідувачів закладів культури і проведення усіх, масових заходів, зокрема культурних.

При цьому в «червоній» зоні дозволяється проведення автоконцертів, робота автокінотеатрів, історико-культурних заповідників, суб’єктів господарювання, пов’язана з виробництвом аудіовізуальних творів, зокрема здійснення кіно- та відеозйомки.

Джерело: Міністерство культури та інформаційної політики України 

Назад до розділу