• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

«Вдячні за свободу» - Вшануємо Героїв Небесної Сотні!

eye

316

19.02.2021 10:09

RSS

До роковин наймасовіших розстрілів протестувальників під час Революції гідності розпочато інформаційну кампанію «Вдячні за свободу».

Пам’ятний день 20 лютого встановлений указом Президента у 2015 році. Цього дня вшановуємо тих громадян, які віддали своє життя під час подій Революції гідності (листопад 2013 року – лютий 2014 року) або ж на початках російської агресії проти України у березні та квітні 2014 року, захищаючи ідеали демократії, обстоюючи права та свободи людини.

Цьогоріч заходи до Дня Героїв Небесної Сотні відбуватимуться під гаслом «Вдячні за свободу» . Цим слоганом вшановували героїв Майдану й раніше. Але цього року зазначені слова отримали новий візуальний вияв.

На цьому фото художник Микола Гончаров зобразив поруч із написом на чорному тлі силуети гвоздик. Крізь одну з них, обв’язану синьо-жовтою стрічкою, видніється небесна блакить. Інші, червоні, символізують пролиту кров – ціну свободи.

Цей загальний візуальний образ, а також портрети героїв Небесної Сотні стали основою для соціальної реклами до пам’ятної дати по всій країні.

Заохочуємо медіа та жителів нашої громади долучатися до інформаційної кампанії та поширювати графічні й текстові матеріали на своїх ресурсах чи сторінках у соціальних мережах.

20 лютого, з 19:00 до 23:00, відбудеться традиційне запалення «Променів гідності» на алеї Героїв Небесної Сотні та представлення мультимедійного проєкту «Сторожа гідності».

Також в межах кампанії пропонуємо жителям громади ознайомитися з новими роликами, присвяченими Героям Небесної Сотні, з циклу «Характери гідності».

Відеопроєкт уперше був представлений у 2019 році й зараз налічує 38 відео. Це короткі історії про дитинство, вчинки, стосунки з близькими, мрії та прагнення героїв Небесної Сотні. Розповіді найближчих родичів покликані нагадати нам про ціну свободи та відповідальність за її збереження. Усі випуски доступні на ютуб-каналі Національного музею Революції Гідності.

Історичну довідку про Революцію гідності та Героїв Небесної Сотні Ви можете переглянути за посиланням.

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю Хмільницької міської ради

За інформацією Українського інституту національної пам'яті

Назад до розділу