• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Міський голова Микола Юрчишин закликав ОСББ до енергозбереження

eye

776

05.03.2021 11:10

RSS

4 березня 2021 року міський голова Микола Юрчишин провів зустріч із головою об’єднання співвласників багатоквартирних будинків Галиною Нестеровою та представниками ОСББ «СІМ’«Я» (вул. Столярчука 46, 48, 50, 52, 54) .

Очільник громади звернувся до жителів будинків  із пропозицією стати учасниками державної Програми «Енергодім»,  що дозволяє ОСББ отримати часткове відшкодування витрат на заходи з енергоефективності та енергозбереження.

Міський голова повідомив про те, що Фонд енергоефективності компенсує витрати до 70%, міська рада за своєю Програмою  готова компенсувати 20%, а 10% - вже участь жителів будинків.

Крім того, міський голова запевнив у тому, що з усіх організаційних питань посадовці максимально допомагатимуть та надаватимуть консультації ОСББ та, зокрема, сприятимуть ОСББ у проведенні  заходів з енергоаудиту.

Далі міський голова надав слово своїм колегам – посадовцям міської ради, які уповноважені на впровадження заходів щодо енергоефективності та енергоменеджементу у громаді. Вони пояснили учасникам зустрічі покроковий алгоритм участі ОСББ у Програмі, що передбачає:  

1.   ОСББ має вирішити на своїх зборах чи брати участь у Програмі.

2.   Необхідно провести енергоаудит будинків, що визначить заходи з енергоефективності.

3.   ОСББ подає заявку на участь у Програмі через банк-партнер.

4.   Після перевірки Фондом держенергоефективності заявки на відповідність умовам Програми ОСББ подає заявку на затвердження проекту до Фонду   держенергоефективності через банк-партнер та замовляє розробку проектної документації разом із проведенням експертизи проекту.

5.   Після технічного та авторського нагляду, а також проведення сертифікації будівлі й обстеження інженерних мереж, державний Фонд перевіряє проект на відповідність Програмі та приймає рішення щодо компенсації витрат.

Також до спілкування з ОСББ долучилася Олена Гнєзділова – відома ландшафтна дизайнерка, яка є партнером громади в питаннях архітектурного проектування території. Пані Олена запропонувала свої фахові послуги з проектування озеленення прибудинкової території.   

У процесі жвавого діалогу переважна більшість громадян погодилися на участь у Програмі «Енергодім», бо розуміють потребу в покращенні стану своїх помешкань та заощадженні витрат на комунальні послуги, що кожного місяця лягають тягарем на їхній сімейний бюджет.

«Я та мої колеги завжди підтримують тих, хто проявляє активність та ініціативу, хто хоче змінити своє життя і життя довкола на краще. Ми маємо разом попрацювати так, щоб ваш двір і прибудинкова територія  загалом стали зразковими, щоб тут було затишно, привабливо, зелено і чисто. Я певен, кожен буде більше дбати  і берегти те, що створено його руками, бюджетом його родини. Я вірю, що ми разом створимо цей затишок!», - підкреслив міський голова М.Юрчишин на завершення зустрічі з ОСББ.

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю Хмільницької міської ради

Назад до розділу