• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Освітяни міської громади провели історико-краєзнавчу конференцію

eye

408

18.03.2021 16:35

RSS

18 березня 2021 року за ініціативи КУ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників Хмільницької міської ради» проведено історико-краєзнавчу конференцію з нагоди 77- ї річниці визволення міста Хмільника та Хмільницького району від нацистських окупантів.

У роботі конференції взяли участь: директор Центру Світлана Ілюхіна, учителі суспільних дисциплін та учні старших класів закладів освіти Хмільницької міської територіальної громади, представники ветеранських організацій, працівники Історичного музею міста.

Роботу розпочала консультант Центру Майя Бєляєва, яка наголосила, що для нинішнього та наступного поколінь дуже важливим є збереження пам’яті про трагічні події війни, про життя і подвиг тих, хто творив історію і врятував світ.

Історичну ретроспективу в далекі роки війни запропонувала Діна Нетребко, вчитель історії КЗ «ЗОШ І-ІІІ ступенів № 4», та її учні, акцентувавши увагу на подіях визволення Вінницької області, міста Хмільника та Хмільницького району та від нацистської окупації в 1944 році.

Продовжуючи роботу конференції, Бєляєва М.М. зауважила, що український народ свято шанує пам’ять про всіх, хто віддав своє життя за свободу і незалежність України. Живим втіленням нетлінної пам’яті є меморіальні комплекси, пам’ятники, музеї. Саме такий Музей бойової слави створений і вже 40 років функціонує на базі КЗ «ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2», до якого на віртуальну екскурсію учасників заходу запросила директор музею Тетяна Миколаївна Шевченко та її вихованці.Виступи учасників конференції засвідчили, що ми бережемо пам’ять про покоління, яке прийняло на себе всю жорстокість тієї війни, відстояло Батьківщину, свої життєві ідеали та наше право на життя і незалежність.

І нехай вогник людської пам’яті палає дужче за полум’я Вічного вогню, бо саме він є справжнім, щирим і незгасним.

КУ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників Хмільницької міської ради»

Назад до розділу