• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

До уваги власників пасік Хмільницької громади

eye

376

24.03.2021 15:02

RSS

Хмільницьке управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області доводить до відома наказ Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 19.02.2021 №338 «Про деякі питання у сфері бджільництва», зареєстрований в Міністерстві юстиції України 04 березня 2021р. за №280/35902.

Цим наказом затверджено:

План породного районування бджіл

Порядок видачі ветеринарно-санітарного паспорта пасіки 

Порядок реєстрації пасіки  додаток до паспортапасіки

Інструкцію з профілактики та встановлення факту отруєння бджіл засобами захисту рослин 

Крім того, цим наказом скасовано дію наказу Міністерства аграрної політики України, Української академії аграрних наук від 20 вересня 2000 року N 184/82 "Про затвердження нормативно-правових актів з питань розвитку бджільництва", зареєстрованого у Міністерстві юстиції України 23 жовтня 2000 року за N 736/4957. Порядком видачі ветеринарно-санітарного паспорта пасіки затверджена форма ветеринарно-санітарного паспорта пасіки та додаток до нього. Видача паспорта пасіки здійснюється в день звернення за заявою про видачу паспорта пасіки (затверджена форма - заява ), що подається власником пасіки або уповноваженою ним особою до територіального органу компетентного органу за місцем проживання власника пасіки або місцезнаходженням пасіки в письмовій або електронній формі (з накладенням кваліфікованого електронного підпису).

До заяви додається заповнений та підписаний власником пасіки або уповноваженою ним особою паспорт пасіки. Після отримання територіальним органом компетентного органу в письмовій або електронній формі заяви про видачу паспорта пасіки та заповненого паспорта пасіки посадова особа територіального органу компетентного органу вносить інформацію до Реєстру паспортів пасік та здійснює видачу паспорта.

Під час реєстрації паспорта пасіки йому присвоюється єдиний унікальний номер, який проставляється на титульному аркуші паспорта пасіки посадовою особою територіального органу компетентного органу (з відповідним підписом і печаткою) та вноситься разом з відомостями про пасіку до Реєстру паспортів пасік.

Реєстр паспортів пасік розміщується на офіційному веб-сайті компетентного органу.

Хмільницьке управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області

Назад до розділу