• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Вчителі математики вивчали досвід інтерактивних методик

eye

333

25.03.2021 11:30

RSS

25 березня 2021 року, на базі КУ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників Хмільницької міської ради», проведено методичний практикум на тему: «Використання інтерактивних технологій в процесі вивчення фізико-математичних дисциплін».

Директор Центру Світлана Ілюхіна зауважила, що актуальність обраної теми полягає в тому, що використання інтерактивних технологій активізує пізнавальний інтерес учнів, розвиває їх творчі здібності, стимулює розумову діяльність, мотивує до навчання. Особливістю такого учбового процесу є те, що центром діяльності стає учень, який виходячи із своїх індивідуальних здібностей та інтересів, вибудовує процес пізнання. Учитель виступає в ролі помічника, консультанта, організатора процесу навчання.

Досвідом роботи щодо застосуванням інтерактивних технологій поділилась з колегами Мельник Т.О., вчитель математики КЗ «Голодьківський ЗЗСО І-ІІ ступенів», переможець ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу «Вчитель року – 2021» .

Вчителька розповіла, що особливу увагу приділяє технології ситуаційного моделювання, ігровій, комп’ютерній (інформаційній) технологіям як на уроках так і під час проведення позакласних заходів, що ефективно сприяє формуванню вмінь і навичок, виробленню цінностей, створенню атмосфери співробітництва, взаємодії.

До роботи долучилась Шеремета Н.С., вчитель математики і фізики КЗ «ЗОШ І-ІІІ ступенів № 4», яка розповіла про новітні інструменти для візуалізації навчального матеріалу.

Колеги обмінялися думками, поділилися власним досвідом роботи та зробили висновок, що необхідно створити таку систему навчання, яка б задовольняла потреби кожного, відповідно до його інтересів і здібностей.

Учень повинен вчитись сам, а головна роль учителя – керувати його діяльністю, мотивувати, організовувати та консультувати.

КУ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників Хмільницької міської ради»

Назад до розділу