• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Учасникам АТО/ООС - про санаторно-курортне оздоровлення

eye

257

26.03.2021 08:10

RSS

Управління праці та соціального захисту населення Хмільницької міської ради забезпечує безоплатними путівками до санаторно-курортних закладів в порядку черговості та надходження путівок:

1) учасників бойових дій - не частіше ніж один раз на рік строком на 21 день;

2) осіб з інвалідністю внаслідок війни - позачергово щороку строком на 21 день;

3) осіб з інвалідністю внаслідок війни із захворюваннями нервової системи (з наслідками травм і захворюваннями хребта та спинного мозку) - відповідно до медичних рекомендацій, з них:

I та II груп - до санаторіїв (відділень) спінального профілю з лікуванням строком на 35 днів;

III групи - до санаторіїв неврологічного профілю з лікуванням строком на 21 день;

4) постраждалих учасників Революції Гідності - не частіше ніж один раз на рік строком на 21 день;

5) учасників війни - не частіше ніж один раз на два роки строком на 21 день.

6) осіб, яким встановлено статус відповідно до абзаців четвертого - восьмого та чотирнадцятого пункту 1 статті 10 Закону (члени сімей померлих (загиблих) ветеранів війни) - не частіше ніж один раз на два роки строком на 21 день.

Зазначені категорії осіб мають право вільного вибору санаторно-курортного закладу відповідного профілю лікування, путівки до якого оплачуються коштом державного бюджету.

У разі, коли особа має право на забезпечення путівкою за кількома законами, їй надається право вибору в забезпеченні путівкою за одним із них.

Громадянин/громадянка мають перебувати на обліку в органах соціального захисту населення за зареєстрованим місцем проживання, а для внутрішньо переміщених осіб - за фактичним місцем проживання відповідно до довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи.

Необхідно подати такі документи:

- заяву;

- медичну довідку лікувальної установи за формою № 070/о;

- копію відповідного посвідчення, а учасники бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни та учасники війни - також копію військового квитка (за наявності) та копію документа, що підтверджує безпосередню участь (забезпечення проведення) особи в антитерористичній операції чи заходах із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримуванні збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях (у разі відсутності у посвідченні ветерана війни посилання на норму Закону, відповідно до якої установлено статус) (за наявності оригіналу);

- копію паспорта громадянина України (за наявності оригіналу);

- копію військового квитка (за наявності) та копію документа, що підтверджує безпосередню участь (забезпечення проведення) особи в антитерористичній операції чи заходах із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримуванні збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях (за наявності оригіналу).

Особам з інвалідністю внаслідок війни, які отримали санаторно-курортні путівки, оплачується компенсація вартості проїзду до санаторно-курортного закладу та назад транспортом загального користування (залізничним та автомобільним) згідно з поданими проїзними квитками. У разі проїзду залізничним транспортом відшкодовується вартість квитка у плацкартному вагоні.

До уваги учасників АТО/ООС, які перебувають на обліку в управлінні праці та соціального захисту населення для забезпечення безоплатною путівкою

Якщо строк дії медичної довідки за формою № 070/о, на підставі якої Вас ставили на облік для забезпечення путівкою, закінчився, протягом шести місяців з дня закінчення її строку дії Вам необхідно поновити вказану довідку.

У разі не надання до управління праці та соціального захисту населення поновленої медичної довідки за формою № 070/о протягом шести місяців – Вас буде знято з обліку.

За додатковою інформацією радимо звертатися: м. Хмільник, 2-й пров. Пушкіна, буд. 8, тел. 2-23-71.

 

Управління праці та соціального захисту населення Хмільницької міської ради

 

Назад до розділу