• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Затверджено Статут міської територіальної громади

eye

515

26.03.2021 13:05

RSS

Сьогодні, 26 березня 2021 року, міська рада ухвалила одне зі своїх знакових рішень – затвердила Статут міської територіальної громади.

За «місцеву конституцію» громади депутати проголосували одноголосно (26 – «За»).

Зауважимо, що з 2005 року Хмільник мав затверджений Статут, який внаслідок адміністративно-територіальної реформи потребував змін та доповнень.

У 2020 році юридичним відділом міської ради у співпраці з експертами громадської організації «ПРАВО» було проаналізовано чинну редакцію Статуту територіальної громади міста Хмільника.

На рівні вищого керівництва досягнуто домовленості про доцільність розробки нового документа, що матиме значно ширшу юрисдикцію і поширюватиметься на територію всієї міської громади.

Документ розроблено відповідно до рекомендацій Міністерства регіонального розвитку.

Упродовж серпня – вересня 2020 року проведено консультації з громадськістю з обговорення проєкту Статуту Хмільницької міської територіальної громади.

Проєкт Статуту отримав високу оцінку Ради Європи. За висновком Ради Європи в Україні проєкт Статуту Хмільницької міської територіальної громади відповідає чинним нормам законодавства, кращим практикам доброго врядування та стандартам держав-членів ради Європи в демократичній моделі публічного управління, що передбачає активну участь громадян і груп інтересів у процесі прийняття рішень місцевою владою.

Загалом документ налічує 8 Розділів, 33 статті з додатками.

Невід’ємними додатками до Статуту є:

  • Положення про загальні збори громадян за місцем проживання, що визначає порядок ініціювання, організації та проведення загальних зборів,
  • Положення про місцеві ініціативи, яким визначається порядок внесення місцевих ініціатив та їх розгляд Радою,
  • Положення про громадські слухання, що встановлює порядок ініціювання, підготовки та проведення громадських слухань, а також врахування їх результатів органом місцевого самоврядування.

Маємо сподівання, що затверджений Статут буде документом можливостей та успішного розвитку нашої громади!

Підписуйтесь на сторінку Хмільницької міської ради у мережі «Facebook» https://www.facebook.com/HmilnykMRada

Більше цікавих новин на Telegram-каналі Хмільницької міської ради: Хмільник. Міська рада https://t.me/Khmilnykmiskarada

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю Хмільницької міської ради

 

Назад до розділу