• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

На черговій 9-й сесії міської ради 8 скликання

eye

707

29.03.2021 11:43

RSS

26 березня під головуванням міського голови Миколи Юрчишина відбулася чергова 9 сесія міської ради 8 скликання.

У роботі сесії взяли участь 26 депутатів міської ради, які розглянули 108 планових питань та 21 питання порядку денного "Різне".

На початку засідання міський голова повідомив депутатів про утворення та реєстрацію у міській раді 8 скликання депутатської фракції Вінницької обласної організації політичної партії «Українська стратегія Гройсмана».

Першим питанням депутатський корпус одноголосно затвердив Статут Хмільницької міської територіальної громади.

Більшістю голосів депутати ухвалити Положення про бюджетування за участі громадськості (бюджет участі) в Хмільницькій міській територіальній громаді, затвердили параметри бюджету участі на 2022 рік та прогнозних обсягів бюджету участі на 2023 – 2024 роки та звіт щодо здійснення державної регуляторної політики виконавчими органами Хмільницької міської ради за 2020 рік.

Частина питань порядку денного стосувалась звітів про виконання міських цільових програм та звітів керівників комунальних підприємств «Хмільницька ЖЕК», «Хмільниккомунсервіс» та «Хмільникводоканал».

Депутати внесли зміни до діючих програм: зокрема Програми забезпечення населення Хмільницької міської територіальної громади якісною питною водою, Програми утримання дорожнього господарства на території населених пунктів Хмільницької міської територіальної громади, Програми розвитку житлово-комунального господарства та благоустрою, Програми розвитку освіти, Програми розвитку фізичної культури і спорту, комплексної програми «Добро», комплексної програми підтримки учасників Антитерористичної операції, операції об’єднаних сил, осіб, які беруть(брали) участь у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях та членів їхніх сімей – мешканців Хмільницької міської ТГ та Комплексної програми захисту населення і територій Хмільницької міської територіальної громади.

Відповідно були затверджені Порядки використання коштів міського бюджету до вищезазначених програм.

Окремим рішенням депутати затвердили Програму підвищення енергоефективності та зменшення споживання енергоресурсів на території населених пунктів Хмільницької міської територіальної громади на 2021-2023 роки та Порядки використання коштів міського бюджету, передбачених на фінансування цієї програми.

Депутати підтримали створення Молодіжної ради при Хмільницькій міській раді та занесення прізвища Коцулима В.Т. до Книги Пошани та пам’яті «Гордість Хмільника».

Затверджено перелік об’єктів комунальної власності Хмільницької міської територіальної громади, що підлягають приватизації у 2021 році, та перелік земельних ділянок на території Хмільницької міської територіальної громади в межах м. Хмільника, право на які підлягає відчуженню у 2021-2025 роках.

Майже сім десятків проєктів рішень стосувались врегулювання земельних питань. Лише один проєкт рішення цього блоку не знайшов підтримки депутатів, а саме «Про розгляд заяви гр. Пірожок Н.О. щодо затвердження документації із землеустрою та безоплатну передачу у власність земельної ділянки у м. Хмільнику по вул. Медова, 3».

Депутати погодили звернення до Верховної Ради України щодо розробки і прийняття закону про місцевий референдум, звернення щодо прийняття в другому читанні і в цілому законопроектів №2194 та №2195, до Президента України щодо підтримки указу з усунення загроз суверенітету і безпеці держави, ініційовані депутатами міської ради від Вінницької обласної організації політичної партії «Слуга народу».

Також місцеві обранці підтримали звернення до Кабінету Міністрів України щодо фінансування проєкту реконструкції аеродрому КП «Аеропорт «Вінниця» та проведення вакцинації від Сovid-19, які були подані на розгляд ради депутатами міської ради від Вінницької обласної організації політичної партії «Українська стратегія Гройсмана».

Організаційний відділ Хмільницької міської ради

Назад до розділу