• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Що варто знати про вакцинацію проти COVID-19?

eye

172

29.03.2021 10:04

RSS

Скільки людей потрібно вакцинувати, щоб отримати колективний імунітет проти COVID-19?

Наразі експерти точно не можуть сказати, який відсоток людей необхідно вакцинувати, щоб отримати колективний імунітет проти COVID-19. Колективний імунітет є тоді, коли більшість людей вакциновані або перехворіли: саме в такому разі припиняється передача вірусу від людини до людини. Відсоток населення, який необхідно вакцинувати, щоб отримати колективний імунітет, залежить від конкретного вірусу.

Результати математичного моделювання вказують: щоб знизити поширення коронавірусної хвороби COVID- 19 та смертності від неї, ефективну вакцину мають отримати від 60% до 80% населення. Утім, наразі складно визначити точніший відсоток, адже невідомо, наскільки ефективно вакцинація проти COVID-19 запобігає передаванню вірусу від людини до людини. У світі тривають наукові дослідження, перші результати очікуються найближчими місяцями.

Чи буде продовжена вакцинація проти COVID-19 в областях, де оголошено «червоний» рівень епідеміологічної небезпеки?

Попри посилення карантинних обмежень у деяких областях України, вакцинація проти COVID-19 не припиняється.

Усі щеплення в кабінетах вакцинації за національним календарем та мобільними бригадами проти коронавірусу проводяться з дотриманням правил захисту від потенційних ризиків зараження COVID-19.

Назад до розділу