• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Хмільницька громада поділилася досвідом реалізації Бюджету участі

eye

581

30.03.2021 16:17

RSS

30 березня 2021 року посадовці Хмільницької міської ради взяли участь у онлайн-семінарі на тему: «Смарт-самоврядування: прозора влада, доступні послуги – сучасні громади», організатором якого була Вінницька обласна Асоціація органів місцевого самоврядування.

Програма заходу складалася з трьох частин:

1. Цифровізація громад: перспективи, виклики, практика;

2. ОPEN DATA: відкриті дані та прозора влада;

3. Доступ громадян до прийняття рішень: громадський бюджет.

Досвідом впровадження громадського бюджету у Хмільницькій міській територіальній громаді з учасниками заходу поділилася Наталя Мельник - провідний спеціаліст відділу прогнозування, залучення інвестицій та розвитку курортної галузі управління агроекономічного розвитку та євроінтеграції міської ради.

Наталя поінформувала учасників заходу про основні етапи впровадження та реалізації громадського проекту Бюджет участі, загальний кошторис та типи проектів, вікові обмеження авторів та голосуючих, про роль Робочої групи по напрацюванню нормативних документів та Комісії з відбору проектів до голосування, розповіла про інформаційну та агітаційну кампанію бюджету участі.

«Під час написання проектної заявки найбільшу увагу потрібно звернути на бюджет. Якщо правильно складений бюджет, то не виникне труднощів під час реалізації проекту. Переможцями стають ті проекти, автори яких є активними та супроводжують свої проектні ідеї протягом усіх етапів конкурсу», - зауважила Наталя та продемонструвала реалізовані проекти Бюджету участі.

Звертаємо увагу жителів громади, що 26 березня 2021 року на сесії міської ради затверджено Положення про бюджетування за участі громадськості (бюджет участі) в Хмільницькій міській територіальній громаді та параметри бюджету участі на 2022 рік й прогнозні обсяги бюджету участі на 2023 – 2024 роки.

Отже, Бюджет участі у 2021 році буде проводитися за такими етапами:

  • початок внесення (подачі) проєктів - 01.06.2021р.
  • кінець внесення (подачі) проєктів - 30.06.2021р.
  • початок обробки (оцінки) проєктів - 01.07.2021р.
  • кінець обробки (оцінки) проєктів - 10.08.2021р.
  • початок голосування - 11.08.2021р.
  • кінець голосування - 13.09.2021р.
  • визначення проєктів-переможців - 20.09.2021р.

Для рівномірного розподілу бюджетних коштів, спрямованих на реалізацію проєктів Бюджету участі та задоволення потреб усіх жителів громади буде проведено два конкурси у населених пунктах Хмільницької міської територіальної громади:

- Бюджет участі 2021-2022 рр. для жителів міста Хмільника Хмільницької міської територіальної громади;

- Бюджет участі 2021-2022 рр. для жителів населених пунктів, які увійшли до Хмільницької міської територіальної громади (села Соколова, Березна, Крупин, Чудинівці, Куманівці, Лозова, Педоси, Вугли, Гулі, Думенки, Лелітка, Вербівка, Крутнів, Кожухів, Лісне, Теси, Іванівці, Лука, Осічок, Шевченка, Лисогірка, Медведівка, Великий Митник, Філіопіль, Будків, Малий Митник, Кушелівка, Порик, Курилівка, Томашпіль, Журавне, Олександрівка, Широка Гребля, Голодьки, Стара Гута, Кривошиї, Колибабинці, Сьомаки, Сербанівка, Білий Рукав, селище Красносілка).

Конкурси матимуть однакові умови, терміни проведення, типи проєктів.

Загальний обсяг видатків на плановий рік, що планується спрямувати на реалізацію проєктів: 2 000 000,0 грн. (по 1 000 000,0 грн. на кожен конкурс).

Максимальна вартість одного проєкту: 200 000,0 грн.

Очікуємо від жителів нашої громади цікавих та креативних ідей.

Управління агроекономічного розвитку та євроінтеграції Хмільницької міської ради

 

Назад до розділу