• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Володимира Тадейовича Вільчинського вітали з 90-річчям

eye

579

02.04.2021 16:26

RSS

Міський голова Микола Юрчишин засвідчує щиру повагу жителям міської громади - ветеранам праці  та високо цінує багаторічну і відповідальну роботу своїх земляків в різних галузях професійного розвитку.   

2 квітня 2021 року наш земляк, Герой Соціалістичної праці, почесний громадянин Хмільницького району, Заслужений працівник сільського господарства Володимир Тадейович Вільчинський відзначив свій 90 річний ювілей.

Від імені міського голови Миколи Юрчишина та народного депутата України Петра Юрчишина з поважною датою ювіляра привітали заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради Сергій Редчик та помічник-консультант парламентаря Василь Павленко.

Володимир Тадейович Вільчинський народився в с.Федорівка Шаргородського району Вінницької області в селянській родині. Закінчив  Тульчинську сільськогосподарську школу ветеринарних фельдшерів, Українську сільськогосподарську академію.

У 1968 – 2006 роках очолював правління колгоспу «Дружба» с.Уланів. За період управління господарство щорічно збільшувало виробництво всіх видів сільськогосподарської продукції, було визнане  переможцем обласного, республіканського та всесоюзного рівнів.  286 колгоспників були нагороджені орденами і медалями держави, 320 хліборобів – золотими, срібними та бронзовими медалями. Вільчинському В.Т. присвоєно почесне звання Герой Соціалістичної Праці із врученням йому Золотої Зірки.

Володимир Тадейович - «Заслужений працівник» сільського господарства України. Нагороджений обласною медаллю «За заслуги перед Вінниччиною», знаком «Відмінник народної освіти Української РСР».

За період його керівництва побудовано 4 школи із спортивними залами та біля них двоповерхові багатоквартирні будинки для вчителів. Також було газифіковано всі 5 сіл господарства, дороги з твердим покриттям в усіх селах, дитсадок на 220 дітей, будинок школяра, поліклініку та хірургічний корпус в Уланівській районній лікарні, пам’ятники в усіх селах в пам'ять загиблих воїнів Другої світової війни та багато інших об’єктів соціальної сфери.

За свою трудову діяльність Володимир Тадейович удостоєний звання  «Почесний громадянин Хмільницького району» та «Почесний громадянин Уланівської територіальної громади».

Кажуть, життя змінює людей. А Володимир Тадейович вважає, що не має чогось ціннішого за те, коли людина усвідомлює, що праця – це закон життя, і що хліб здобувається в поті чола. З людьми і для людей – таке життєве кредо, якого ювіляр дотримується завжди.

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю Хмільницької міської ради

Назад до розділу