• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

У селах міської громади провели рейд «Діти вулиці»

eye

489

08.04.2021 13:40

RSS

7 квітня 2021 року працівники служби у справах дітей Хмільницької міської ради спільно з працівниками Хмільницького міського центру соціальних служб та Хмільницького районного відділу поліції провели профілактичний рейд «Діти вулиці». Рейд провели на території Хмільницької міської територіальної громади у селах Широка Гребля, Журавне, Олександрівка.

Метою цього заходу є виявлення безпритульних та бездоглядних дітей, перевірки умов проживання та виховання дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Під час рейду відвідали 7 сімей та перевірили створення батьками/законними представниками належних умов для проживання дітей, зокрема наявність у дітей необхідного одягу, взуття відповідно до віку та сезону, наявність продуктів харчування, наявність твердого палива, необхідного для обігріву житла, тощо.

Потрібно зазначити про те, що під час проведення заходів у березні-квітні 2021 року на батьків дітей складено 3 протоколи щодо притягнення до адміністративної відповідальності за ст. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей» за результатами розгляду яких Хмільницький міськрайонний суд Вінницької області виніс постанови.

Шановні батьки нагадуємо вам про те, що відповідно до ст. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення:

Ухилення батьків або осіб, які їх замінюють, від виконання передбачених законодавством обов’язків щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання та виховання неповнолітніх дітей - тягне за собою попередження або накладення штрафу від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850-1700 гривень).

Ті самі дії, вчинені повторно протягом року після накладення адміністративного стягнення - тягнуть за собою накладення штрафу від ста до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1700-5100 грн.).

Також відвідали торгівельні заклади вищезазначених сіл і провели роз’яснювальну роботу з продавцями щодо заборони продажу неповнолітнім пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв, тютюнових виробів. Продавців попередили про відповідальність та надано стікери «Я НЕ ПРОДАЮ ТЮТЮНОВІ ТА АЛКОГОЛЬНІ ВИРОБИ НЕПОВНОЛІТНІМ!»

Служба у справах дітей Хмільницької міської ради

 

Назад до розділу