• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Перевірили умови проживання дітей у 12 сім’ях міської громади

eye

250

15.04.2021 10:32

RSS

14 квітня   2021 року   службою у справах дітей Хмільницької міської ради  організовано проведення на території 5 населених пунктів Хмільницької міської територіальної громади   профілактичного рейду.

У заході взяли участь працівники Хмільницького районного  відділу поліції,  Хмільницького міського центру соціальних служб, староста.

Метою цього заходу є виявлення безпритульних та бездоглядних дітей, перевірки умов проживання та виховання дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування.

В ході рейду відвідали 12 сімей та перевірили створення батьками/законними представниками належних умов для проживання дітей.

З батьками/законними представниками проведено профілактичні бесіди щодо необхідності належного виконання  своїх обов’язків по вихованню дітей, створення належних умов для проживання дітей, неприпустимості вчинення насилля в сім’ї, попереджено про відповідальність.

Під час заходу складено протокол щодо притягнення матері дитини до адміністративної відповідальності за ч. 2 ст. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей».

Тож, шановні батьки нагадуємо про те,    що відповідно до статті  150 Сімейного кодексу України 

1. Батьки зобов'язані виховувати дитину в дусі поваги до прав та свобод інших людей, любові до своєї сім'ї та родини, свого народу, своєї Батьківщини.

2. Батьки зобов'язані піклуватися про здоров'я дитини, її фізичний, духовний та моральний розвиток.

3. Батьки зобов'язані забезпечити здобуття дитиною повної загальної середньої освіти, готувати її до самостійного життя.

4. Батьки зобов'язані поважати дитину.

5. Передача дитини на виховання іншим особам не звільняє батьків від обов'язку батьківського піклування щодо неї.

6. Забороняються будь-які види експлуатації батьками своєї дитини.

7. Забороняються фізичні покарання дитини батьками, а також застосування ними інших видів покарань, які принижують людську гідність дитини.

Служба у справах дітей Хмільницької міської ради

Назад до розділу