• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Освітяни та правозахисники громади об’єдналися у протидії булінгу

eye

330

16.04.2021 08:52

RSS

15 квітня 2021 року, на базі КУ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників Хмільницької міської ради», проведено онлайн семінар з протидії булінгу на тему: «Розповісти не можна мовчати: де поставити кому?».

Учасниками семінару виступили: начальник відділу Хмільницького бюро правової допомоги Ганна Мариніч, заступники директорів з виховної роботи, педагоги- організатори, практичні психологи, класні керівники 7-9 класів закладів освіти Хмільницької міської територіальної громади.

На початку комунікації консультант Центру Аліна Корнійчук зауважила, що запобігання та профілактика випадків насильства в учнівському середовищі є найважливішим завданням усіх педагогічних працівників, оскільки жорстоке ставлення до дитини неминуче призводить до психологічних розладів, зниження самооцінки, порушення соціалізації, травматизації учня тощо. Для попередження та вирішення цієї проблеми необхідна комплексна співпраця на всіх рівнях.

Ганна Мариніч наголосила, що булінг – це специфічна форма агресивної поведінки, коли учень повторно чи постійно зазнає негативних дій з боку одного чи більше інших учнів і протидія цьому ганебному явищу є основним завданням сьогодення. Вона спроектувала чіткий алгоритм роботи керівників закладів освіти щодо правил поведінки здобувачів освіти, планування заходів, спрямованих на запобігання та протидію булінгу, контролю, розгляду, порядку реагування на доведені випадки цькування в закладах освіти та відповідальність осіб.

На завершення семінару учасники отримали пам’ятки-алгоритми з формування навиків відповідальної та безпечної поведінки школярів, розвитку уміння знаходити шляхи виходу зі складних ситуацій та вирішення проблеми булінгу.

Усі учасники доповнили свій багаж знань цікавою та корисною інформацією, яку зможуть використати у своїй подальшій педагогічній діяльності.

КУ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників Хмільницької міської ради»

Назад до розділу