• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Визначено місце проживання малолітньої в інтересах дитини

eye

312

16.04.2021 11:47

RSS

15 квітня 2021 року під головуванням заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради Андрія Сташка проведено позачергове засідання комісії з питань захисту прав дитини.

На засіданні комісії розглянуто питання щодо визначення місця проживання малолітньої дитини.

Ухвалено рішення, згідно з яким службою у справах дітей міської ради буде сформовано та направлено на розгляд органу опіки та піклування - виконавчого комітету Хмільницької міської ради справу для прийняття остаточного рішення.

Зауважимо, що відповідно до Сімейного кодексу України під час вирішення спору щодо місця проживання малолітньої дитини беруться до уваги ставлення батьків до виконання своїх батьківських обов'язків, особиста прихильність дитини до кожного з них, вік дитини, стан її здоров'я та інші обставини, що мають істотне значення. Орган опіки та піклування або суд не можуть передати дитину для проживання з тим із батьків, хто не має самостійного доходу, зловживає спиртними напоями або наркотичними засобами, своєю аморальною поведінкою може зашкодити розвиткові дитини.

Батьки мають пам’ятати, що, у разі виникнення спору щодо визначення місця проживання дитини насамперед враховуються інтереси самої дитини.

Служба у справах дітей Хмільницької міської ради

Назад до розділу