• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

У громаді – 266 ліквідаторів аварії на ЧАЕС. Які для них соцгарантії?

eye

308

16.04.2021 14:50

RSS

26 квітня відзначають 35-у річницю аварії на Чорнобильській АЕС. В цей весняний день Україна згадує про найбільшу техногенну катастрофу та вшановує всіх, хто брав участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Чорнобиль – не лише велика трагедія, а й символ безмежної мужності багатьох тисяч українців.

8 грудня 2016 року Генеральна Асамблея Організації Об'єднаних Націй ухвалила резолюцію, якою проголосила 26 квітня Міжнародним днем пам'яті про чорнобильську катастрофу.

Наш обов'язок пам'ятати про всіх постраждалих від аварії на Чорнобильській АЕС.

В управлінні праці та соціального захисту населення Хмільницької міської ради станом на 01.04.2021 року перебуває на обліку 266 осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, з них: І категорії – 58 чол., ІІ категорії - 82 чол., ІІІ категорії – 56 чол., серія "Г" – 1 чол., дружини (чоловіки) померлих громадян, смерть яких пов’язана з наслідками аварії на Чорнобильській АЕС – 26 чол. та 43 дитини. Із числа учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС 1 кат. – 50 чол., в т.ч. 1 учасник інших ядерних випробувань, 2 кат. – 58 чол., 3 кат. – 17 чол.

Згідно з Законом України „Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи” станом на 26.04.2021 р. виплачено компенсацій, допомог та пільг в сумі 445,2 тис. грн., зокрема:

  • компенсація вартості продуктів харчування за медичними нормами, постраждалим І, ІІ категорій , в сумі 161,2 тис. грн.;
  • компенсація особам з інвалідністю внаслідок Чорнобильської катастрофи за втрату здоров’я та допомога на оздоровлення, в сумі 6,2 тис. грн.;
  • видатки, пов’язані з наданням додаткової відпустки і внескам до спец фондів, в сумі 7,0 тис. грн.;
  • пільги на житлово-комунальні послуги – 265,5 тис. грн.;
  • видатки, пов’язані з пільговим медичним обслуговуванням з обласного бюджету в сумі 4,8 тис. грн;
  • видатки, пов’язані з відшкодуванням вартості проїзду до будь-якого населеного пункту України та у зворотному напрямку один раз на рік до будь-якого пункту України і назад автомобільним, або повітряним, або водним, або залізничним транспортом за мінусом соціальних послуг при пред’явленні проїзних квитків 0,5 тис. грн.

Також коштом місцевого бюджету проведена виплата матеріальної допомоги 108 учасникам ліквідації аварії на ЧАЕС І та ІІ категорії до річниці аварії на ЧАЕС (26 квітня) на загальну суму 79,0 тис. грн.

Обсяг бюджетних асигнувань за програмою місцевого бюджету «Пільгове медичне обслуговування осіб, що постраждали від аварії на ЧАЕС» на 2021 рік становить 58,3 тис. грн. з обласного бюджету.

Станом на 01.04.2021р., перебуває на обліку для забезпечення путівками санаторно-курортного лікування 25 осіб. На 2021 рік видатки на надання послуг із санаторно-курортного лікування становлять 198,3 тис. грн.

Нарахування та компенсаційні виплати учасникам ліквідації наслідків на аварії на ЧАЕС здійснюються згідно з чинним законодавством.

 

Управління праці та соціального захисту населення Хмільницької міської ради

Назад до розділу