• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Міський голова Микола Юрчишин провів засідання Ради церков

eye

1115

28.04.2021 17:05

RSS

Сьогодні, 28 квітня 2021 року, під керівництвом міського голови Миколи Юрчишина відбулося засідання Ради церков та релігійних організацій.

Під час засідання обговорено формат проведення великодніх свят та поминальних днів в умовах карантину, що продовжує діяти в нашій державі, і в нашій громаді.

«Я, як голова громади, і ви, як духовні наставники, маємо разом донести  до вірян важливу інформацію про те, як безпечно та з дотриманням порядку взяти участь у святкових богослужіннях та провести поминальні дні», - розпочав діалог із керівниками релігійних громад міський голова Микола Юрчишин.

Перед Радою церков виступили:

- начальник відділу цивільного захисту, оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами  міської ради Валерій Коломійчук;

- в.о. начальника районного управління Держпродспоживслужби Алла Чорна;

- помічник епідеміолога КНП «Хмільницький центр первинної медико-санітарної допомоги Хмільницької міської ради» Ольга Іщук;

- начальник сектору з попередження НС Хмільницького районного сектору Головного управління ДНС України у Вінницькій області Сергій Костюк. 

 

Фахівці  структур цивільного захисту, закладів охорони здоров’я, фахівці контролю за епідситуацією довели до відома очільників церков головні вимоги безпечного святкування Великодня в умовах карантину.

У процесі діалогу з Радою церков міський голова повідомив про необхідність внести зміни до персонального складу Ради Церков, бо в окремих релігійних громадах нещодавно відбулися зміни керівного складу. Крім того, до Ради Церков входять лише настоятелі храмів міста Хмільника, а ми вже маємо значно більшу громаду.

Міський голова висловив готовність розглянути пропозиції керівників релігійних громад щодо можливих кандидатур до складу Ради Церков.

На завершення засідання міський голова подякував усім за готовність до діалогу, за розуміння і пропозиції по суті.

«Прошу, зробіть все можливе, аби зберегти життя і здоров’я людей. Я щиро вітаю з наближенням Великодня, з Воскресінням Христовим. Нехай радісною буде наша паска, по-родинному тепло буде в наших оселях. Щоб усім було добре зустріти та провести великодні свята у здоров’ї, мирі, злагоді й любові один до одного. Будьмо здорові! Божої допомоги всім нам! Радісного Великодня!», - сказав міський голова, звертаючись до Ради Церков.  

Закриваючи засідання Ради церков, міський голова закликав представників місцевого духовенства до спільних молитов, щоб подолати вірус, щоб припинилася війна, процвітала Україна, успішною була наша чудова громада.

Керівники релігійних громад у свою чергу подякували міському голові за об’єднуючу розмову, за повсякчасну підтримку соціальних і доброчинних проєктів та побажали благословенного Великодня керманичу громади, колективу міської ради та усім хмільничанам.  

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю Хмільницької міської ради 

Назад до розділу