• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Освітяни та учні громади вшанували переможців нацизму

eye

509

07.05.2021 12:02

RSS

7 травня 2021 року фахівці Центру професійного розвитку педагогічних працівників Хмільницької міської ради організували онлайн зустріч-реквієм за участі освітян та учнів з нагоди Дня пам’яті та примирення і 76 річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні та відзначення 40-річчя Музею бойової слави КЗ «ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2».

До учасників заходу з вітальним словом звернулася консультант Центру Майя Бєляєва, яка нагадала про лихоліття Другої світової війни та наголосила на тому, що живим втіленням народної пам’яті є Музеї бойової слави. Саме такий Музей вже 40 років функціонує на базі КЗ «ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2».

Директор закладу освіти Олександр Марчук розповів про історію створення та відновлення Музею. Тетяна Миколаївна Шевченко, завідувач Музею бойової слави, гортаючи сторінки його історії, повідомила про успіх та здобутки, подорожі та мандрівки, конкурси та перемоги за 40 років існування та подякувала усім, хто допоміг в оновленні експозиції Музею, особливо міському голові Миколі Юрчишину та народному депутату України Петру Юрчишину.

Учасникам години-реквієму презентували фільм, створений працівниками Музею та закладу освіти, який нікого не залишив байдужим, викликав не тільки великий історичний інтерес, а й глибокі емоційні хвилювання.

День пам’яті полеглих у війні – це лише частка данини пошани полеглим і живим ветеранам, які своєю кров’ю відстояли нашу свободу. Пам’ять про них робить нас сильнішими і є запорукою неминучості нашої перемоги сьогодні.

КУ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників Хмільницької міської ради»

Назад до розділу