• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Безпека у Хмільницькій громаді: пошук спільних рішень

eye

570

12.05.2021 16:54

RSS

12  травня 2021 року в конференц-залі Хмільницької міської ради відбулася семінар-нарада на тему: «Громада безпечного середовища» за участі керівників органів місцевої влади, керівників обласного і місцевих структур цивільного захисту та громадських організацій.

На початку заходу зі вступним словом звернулися місцеві очільники:  міський голова Микола Юрчишин, заступник голови Хмільницької районної державної адміністрації Сергій Чабан, голова районної ради Юрій Слабчук.  

Міський голова  Микола Юрчишин підкреслив важливість  безпеки у громаді, зауваживши, що саме безпека формує довіру жителів громади до влади та її структурних підрозділів, тому ми разом маємо шукати  всі можливості, щоб у місті, в селі чи селищі зробити життя наших громадян безпечним.

Керівник  Головного управління ДСНС України у Вінницькій області Руслан Шевчук продемонстрував пілотні проєкти, які успішно були реалізовані громадами Вінницької області в рамках децентралізації у напрямку пожежно-техногенної безпеки. Він розповів як створювалися та функціонують Центри безпеки громадян, місцеві пожежні команди та добровільні  пожежні дружини «Добровольці-вогнеборці».

Радник голови Вінницької обласної державної адміністрації Андрій Кавунець  поділився досвідом діяльності добровільних пожежних дружин на прикладі Польщі.

Директор Єврорегіону «Дністер», заступник голови Міжнародної громадської організації  «Україна-Польща-Німеччина» Микола Радіонов поінформував про можливість підписання багатосторонніх угод із закордонними партнерами в питаннях проєктної та грантової роботи. 

Захід завершився спільними намірами відповідально працювати над реалізацією безпекових  ініціатив і проектів  для  громади.

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю Хмільницької міської ради 

Назад до розділу