• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

У громаді впровадять «Відкрите місто» та закуплять планшети для старост

eye

549

31.05.2021 09:30

RSS

Хмільницька міська рада в партнерстві з ГО «ПРАВО», Центром аналізу місцевої політики та Хмільницьким бюро правової допомоги, реалізує  проект «Розвиток інструментів «civic tech» в Хмiльницькiй громаді». Проект було підтримано Фондом Східна Європа.

Нещодавно у Хмільницькій міській раді відбулася презентація цього проекту.  

В результаті його реалізації планується провести 10 інформаційних зустрічей в сільських населених пунктах громади. Буде надруковано 200 плакатів та 2000 буклетів.

Також  для мешканців громади буде проведено 4 тренінги, під час яких їх учасники отримають практичні знання щодо використання інструментів електронної демократії.

Під час реалізації проекту буде розроблено та затверджено нормативно-правову базу для запровадження сервісу «Відкрите місто», а також буде проведено навчання про його застосування.

З метою створення мобільних пунктів доступу до інструментів електронної демократії для старост громади планується закупити 7 планшетів, що дозволить їм бути більш мобільними та ефективніше реагувати на запити мешканців сільських населених пунктів.

Упродовж проекту планується проведення засідань «круглого столу» для виявлення проблемних питань, що негативно впливають на впровадження в громаді інструментів «civic tech» в Хмільницькій громаді.

Для довідки:

Термін civic technology (civic tech) можна приблизно перекласти як «громадські технології». Це інструменти і сервіси, які розвивають громадянське суспільство, спрощують комунікацію між громадянами і урядом, залучають громадськість до вирішення важливих питань.

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю Хмільницької міської ради 

Назад до розділу