• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

На контролі – дотримання соціальних гарантій жителів міської громади

eye

190

01.06.2021 08:09

RSS

31 травня 2021 року у Хмільницькій міській раді відбулося засідання міської робочої групи з питань забезпечення контролю за додержанням законодавства про працю та реалізації державної політики у сфері зайнятості населення та тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.

Головував на засіданні - заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради Андрій Сташко.

На засіданні йшлося про погашення заборгованості зі сплати ЄСВ суб’єктами господарювання Хмільницької міської територіальної громади та заборгованості зі платежів, які адмініструють органи Пенсійного фонду.

Також були розглянуті не менш актуальні питання про недопущення вирівнювання зарплат некваліфікованих і високопрофесійних працівників, недопущення скорочення працівників та переведення їх на неповний робочий час.

На комісії були заслухані керівники та представники суб’єктів господарювання міста, які надали пояснення по суті окреслених вище питань.

Суб’єктам господарювання наголошено про необхідність дотримання мінімальних державних стандартів в оплаті праці найманим працівникам та підвищення її середнього рівня. Окремим керівникам висловлені критичні зауваження щодо низького рівня середньомісячної заробітної плати та наявної заборгованості зі сплати ЄСВ.

Враховуючи пропозиції Хмільницького відділу камеральних перевірок ГУДФС у Вінницькій області прийняте відповідне рішення та надані оперативні доручення щодо забезпечення контролю за додержанням законодавства про працю, зайнятість населення та рішення щодо активізації роботи з метою погашення заборгованості та недопущення її зростання.

Управління праці та соціального захисту населення Хмільницької міської ради

Назад до розділу