• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Змінився порядок забезпечення засобами реабілітації осіб з інвалідністю

eye

270

09.06.2021 10:32

RSS

1 червня 2021 року внесено зміни до постанови Кабміну щодо порядку забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та інших окремих категорій населення і виплати грошової компенсації вартості за самостійно придбані технічні та інші засоби реабілітації.

Для забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації особа з інвалідністю, дитина з інвалідністю, інша особа або їх законні представники подають до органу соціального захисту населення заяву про забезпечення засобом реабілітації за формою, затвердженою Міністерством соціальної політики, у паперовій формі або через електронний кабінет особи з інвалідністю, дитини з інвалідністю, іншої особи або через Єдиний державний веб-портал електронних послуг.

Для взяття на облік до органу соціального захисту населення подаються такі документи:

паспорт, висновок МСЕК, індивідуальна програма реабілітації, висновок ЛКК, копія реєстраційного номера облікової картки платника податків, оригінал довідки з місця роботи та інші.

Орган соціального захисту населення сканує документи, ознайомлює та надає особі з інвалідністю інформаційні матеріали щодо:

  • переліку підприємств із зазначенням їх контактних даних, до яких такі особи можуть звернутися з питань забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації, який розміщений на веб-сайтах Мінсоцполітики та Фонду;
  • каталогу технічних та інших засобів, якими такі підприємства забезпечують осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та інших осіб;

механізму забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації;

  • надає інформацію щодо електронного кабінету особи, його функціоналу та офіційного веб-сайту Мінсоцполітики;
  • надає інформацію щодо сумісності технічних та інших засобів реабілітації;
  • один раз на два тижні передає заяви та документи в паперовій формі до територіального відділення Фонду.

За більш детальними роз’ясненнями в межах чинного законодавства просимо звертатися до управління праці та соціального захисту населення Хмільницької міської ради за адресою 2-й пров. Пушкіна, 8, тел. 2-23-71.

Управління праці та соціального захисту населення Хмільницької міської ради

 

Назад до розділу