• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Відновлюємо мости співпраці з польським містом Буско-Здруй

eye

502

10.06.2021 17:40

RSS

Сьогодні, 10 червня  2021 року, міський голова Микола Юрчишин провів спільну онлайн зустріч із Бургомістром міста і гміни Буско-Здруй паном Вальдемаром Сікорою та директором МГО «Україна-Польща-Німеччина» Сергієм Татусяком.

Очільник громади мав нагоду познайомитися зі своїм колегою з польського міста-курорту та під час розмови висловив зацікавленість у подальшому партнерстві між громадами. Тим більше, що місто Хмільник має тривалу багаторічну співпрацю з Буско-Здруєм, результатом якої є перспективні муніципальні проєкти.

На знак гостинності та запевнення в майбутній співпраці міський голова М.Юрчишин запросив пана Бургомістра разом із делегацією відвідати Хмільник з нагоди Дня міста.

«Я люблю своє місто і бачу його в європейській спільноті. Ми раді партнерам, які успішно пройшли шлях реформ і можуть поділитися кращими практиками розвитку громади. Моє завдання – зробити все, щоб наш Хмільник мав найвищий стандарт гостинності та європейського відпочинку. Щоб жителі нашої громади, особливо молодь, бажали жити у своїй громаді, змогли себе реалізувати на своїй території, мали заробіток і впевненість у майбутньому своїх дітей. Щоб наша громада була сприятлива для розвитку малого бізнесу, який  би інвестував у свою громаду», - підкреслив міський голова.

Далі у процесі комунікації міський голова запитав  свого колегу про те, як  на прикладі польської гміни діють  добровільні пожежні дружини на території сіл, як  держава підтримує сільгоспвиробників, яка ситуація із зайнятістю населення, на які пріоритети поширюються проекти (гранти) ЄС, особливо у сільській місцевості тощо.

На завершення учасники діалогу обмінялися спільними намірами розвивати подальшу співпрацю.

Очільники громад домовилися у найкоротші строки визначити коло питань, які можуть бути важливими для міжнародного партнерства. Ці питання вирішили  обговорити вже під час зустрічі офлайн.

Неофіційний двосторонній переклад здійснювала пані Ірина Радецька.

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю Хмільницької міської ради

Управління агроекономічного розвитку та євроінтеграції Хмільницької міської ради

Назад до розділу