• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

У селі Крутнів міської громади відбулося фольклорне свято

eye

754

17.06.2021 15:49

RSS

Щоби серце сповнилось добра, щоби захотілось знову жити …

приїжджайте люди до села, щоби скуштувати хліба з жита,

щоб навчитись мріяти й любити.

Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Хмільницької міської ради провів для своїх підопічних фольклорне свято “Оживають народні традиції”. Жителів Хмільника та сіл територіальної громади гостинно зустрічали у центрі сільського туризму “Квітуча оселя”, що у селі Крутнів. Гості мали змогу насолодитися красою місцевих краєвидів та поринути у своє дитинство, адже «оселя» неначе затишна бабусина хатина.

Концертна програма була направлена на відродження національних народних традицій. Згадали про символ України – червону калину, про прикрашання одягу вишивкою. Традиційно українськими піснями привітав співочий гурт терцентру “Хмільничанки-подолянки”. За давнім звичаєм віншуючи привітали зі святом Трійці господаря В’ячеслава Соколовського, який радо зустрічав гостей у своєму куточку зеленого туризму.

Після концертної програми у весільному шалаші усіх частували українськими традиційними стравами: борщем, кашею з м’ясом, варениками, узваром та іншими смаколиками. Завдяки ентузіазму Павла Васильовича Дубового свято продовжувалося і в шалаші. Гості теж демонстрували свої співочі таланти.

Користуючись нагодою, директор територіального центру Наталія Вепрінцова привітала з днем народження присутню на святі ювілярку Цегельник Галину Йосипівну, постійну відвідувачку гуртків територіального центру.

На свято завітали заступник міського голови Сергій Редчик та начальник управління праці та соціального захисту населення Хмільницької міської ради Ірина Тимошенко. Сергій Редчик від імені міського голови Миколи Юрчишина привітав жителів територіальної громади з прийдешнім святом, подякував їм за багатий досвід, за їхню працю та мудрість, яку нині передають своїх нащадкам. Наголосив, що шанобливе ставлення до людей поважного віку є запорукою та гарантією благополуччя в майбутньому. Побажав усім здоров’я, безхмарного неба, сил та наснаги.

Територіальний центр висловлює щиру вдячність:

- В’ячеславу Соколовському та працівникам центру сільського туризму «Квітуча оселя» за підтримку побуту українського села, за гостинний прийом та смачне частування.

- ФОП Валігурі Б.В., ФОП Кубряку О.В., ФОП Мілецькій М.В., ФОП Вовку Д.В., ТОВ «Хлєббовь», ФОП Крулю В.В., ФОП Бублик П.О., ФОП Овсіковій Г.І. за благодійну допомогу в організації святкового частування;

- перевізнику Бонсевич Віті Юріївні за забезпечення безкоштовного перевезення гостей терцентру.

Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Хмільницької міської ради

Назад до розділу