• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Відбулася позачергова 14 сесія міської ради 8 скликання

eye

624

RSS

24 червня під головуванням міського голови Миколи Юрчишина відбулася позачергова 14 сесія міської ради 8 скликання. У роботі сесії взяли участь 29 депутатів міської ради, які розглянули 56 питань.

Першим питанням депутати схвалили проект Угоди про соціальне партнерство, яка спрямована на розвиток соціального партнерства і вирішення соціально-економічних потреб Хмільницької міської територіальної громади.

Депутатський корпус вніс зміни та доповнення до штатних розписів працівників виконавчих органів Хмільницької міської ради, затвердив Положення про сектор інформаційних технологій та електронного урядування, Положення про сектор з питань публічних закупівель Хмільницької міської ради, а також нову редакцію Положення про конкурс на посаду директора закладу загальної середньої освіти Хмільницької міської ради.

Хмільницька міська рада взяла до відома звіти старост Хмільницької міської територіальної громади про пророблену роботу у визначених населених пунктах, які попередньо були заслухані постійною комісією міської ради з питань законності, антикорупційної політики, охорони громадського порядку, регламенту, соціального захисту населення та депутатської діяльності.

Затверджено нові міські програми: сприяння розвитку місцевого самоврядування та партнерських відносин у Хмільницькій міській територіальній громаді на 2022-2024 роки; підтримки сім’ї, запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі, забезпечення рівних прав і можливостей жінок та чоловіків, та попередження торгівлі людьми Хмільницької міської ТГ на 2022-2024 роки; розвитку культури та туризму Хмільницької міської ТГ на 2022-2026 роки; сприяння діяльності комунальної установи «Хмільницький трудовий архів» Хмільницької міської ради на 2022-2026 роки; поліпшення техногенної та пожежної безпеки об’єктів усіх форм власності на території Хмільницької міської ТГ на 2022-2026 роки; захисту населення і територій Хмільницької міської ТГ у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій на 2022-2026 роки; забезпечення захисту прав та законності інтересів дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей, які перебувають в складних життєвих обставинах та подолання дитячої безпритульності і бездоглядності на 2022-2026 роки.

Місцеві обранці підтримали внесення змін та доповнень до діючих міських програм, зокрема: розвитку освіти Хмільницької міської територіальної громади на 2019-2021 роки; сприяння розвитку місцевого самоврядування та партнерських відносин у Хмільницькій міській ТГ на 2019-2021 роки.

Були ухвалені рішення про порядки використання коштів міського бюджету до нових програм та зміни до чинних.

У ході пленарного засідання депутати затвердили акти приймання-передачі майна сільських рад та акти прийому-передачі майна, активів та зобов’язань комунальних закладів культури Хмільницької міської ради.

На сесії були присутні представники трудових колективів ТОВ «Санаторій «Поділля»» та ДП «Клінічний санаторій «Хмільник»». При обговоренні проєкту рішення «Про встановлення податку на майно на території Хмільницької міської територіальної громади» міський голова Микола Юрчишин надав слово заступнику директора ТОВ «Санаторій «Поділля»» Оксані Романюк, яка висловила думку представників трудового колективу санаторного закладу про те, що в нинішніх реаліях, враховуючи ситуацію з COVID-19 та зменшенням кількості відпочиваючих у період карантинних обмежень, варто залишити ставку податку на майно на рівні 2021 року. Від ДП «Клінічний санаторій «Хмільник»» виступив заступник директора Олександр Бартащук, який підтримав пропозицію щодо залишення податку на нерухоме майно на рівні поточного року та недоцільність підняття ставки на майно для санаторних закладів.

Начальник фінансового управління міської ради Тетяна Тищенко зауважила, що проєкт рішення розглядався робочою групою, є погодження Антимонопольного комітету України та Державної регуляторної служби України про відповідність проєкта чинному законодавству. Звернення та пропозиції в період проходження регуляторної процедури та обговорення проєкту рішення були розглянуті на постійній комісії міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету, фінансів, підприємництва, торгівлі та послуг, інвестиційної та регуляторної політики. Проєкт рішення направлений на розгляд міської ради без зауважень і пропозицій. Відповідно до законодавства розмір ставки має не перевищувати 1,5% розміру мінімальної заробітної плати. У 2021 році ставка на майно для санаторних закладів становить 0,3%, на 2022 рік становитиме 0,5%.

Депутати підтримали проєкт рішення щодо встановлення ставки податку на майно, який пройшов усі передбачені законодавством процедури.

Встановлено єдиний податок і туристичний збір на території Хмільницької міської територіальної громади на 2022 рік.

Створено цільовий фонд розвитку населених пунктів Хмільницької міської територіальної громади.

Депутатський корпус вніс зміни до бюджету Хмільницької міської територіальної громади на поточний рік.

Три десятки питань стосувалися врегулювання земельних відносин.

Організаційний відділ Хмільницької міської ради

Фото: Відділ інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю міської ради

Назад до розділу