• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Жителі Білого Рукава радісно відсвяткували День села

eye

292

29.06.2021 09:49

RSS

Коли заходить мова про сільську глибинку, ми досить часто повторюємо народну мудрість: «Не місце красить людину, а людина місце». Миле серцю село, де всі всіх знають, хто як живе і працює, до кого за порадою звернутись, за допомогою.

Нещодавно жителі села Білий Рукав, нашої новоствореної територіальної громади, святкували День села.

У вітальному слові староста Наталія Микитюк зазначила: «Необхідно робити все, щоб зберегти наші села, де від діда-прадіда, від бабусі-прабабусі до нащадків передається вміння вишивати, мистецтво лозоплетіння та різьбярства. Адже усе це не лише прикрашає наш побут, а й засвідчує: український народ – високоталановитий. Дякую вам за працю, за щире намагання зробити все, щоб село процвітало, щоб жили традиції, щоб знали історію села. Також дуже вдячна всім хто допомагав у підготовці свята».

Також не обійшли увагою і найстарше покоління. Народний депутат України Петро Юрчишин вручив відзнаку найстаршій жительці села.

Від імені та за дорученням міського голови Миколи Юрчишина його заступник Андрій Сташко побажав всім розквіту, міцного здоров’я та добробуту у сім’ях, наголосивши, що такі свята дають людям надію на краще життя і спонукають вірити в себе і у свої можливості. Чудовим подарунком-сюрпризом від міського голови для працівників клубного закладу стала бензинова мото коса, щоб на території села підтримувати добрий благоустрій.

Чудовий настрій, справжні перлини народної творчості всім глядачам протягом свята дарував вокальний ансамбль клубу села Білий Рукав, народний аматорський фольклорний колектив клубу села Сербанівки, вокальний ансамбль «Любисток» Будинку культури села Великий Митник,  народний аматорський чоловічий вокальний гурт Будинку культури села Порик. Після кожного номеру глядачі щедро осипали колективи оплесками та дякували за подаровані світлі миті.

На народні гуляння зібралася значна частина села – від малого до великого. Малеча весело проводила час, на дитячій галявині для них було проведено  спортивні змагання, різноманітні рухливі ігри.

Також приємним сюрпризом для дітей було встановлення надувного батута  від ФОП Затайдух Володимир Олегович.

Після закінчення урочистої частини всіх присутніх пригощали ароматним шашликом та запашною юшкою, а музика і пісні лунали на все село ще до пізнього вечора.

Свято вдалося на славу і запам’яталося яскравістю барв та душевним теплом.  Ми ще раз переконалися в тому, що мешканці Білого Рукава вміють не тільки плідно працювати, але й весело розважатися. Таке свято стало приємним імпульсом для подальшої натхненної  роботи для добробуту нашої громади.

Відділ культури і туризму Хмільницької міської ради 

Назад до розділу