• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

У міській раді впроваджують політику відкритих даних

eye

381

05.07.2021 16:34

RSS

У Хмільницькій міській раді працюють над реалізацією цілей, заходів та інструментів, що спрямовані на впровадження принципів оприлюднення відкритих даних.

2 липня 2021 року, за ініціативи відділу інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю Хмільницької міської ради, у конференц-залі міської ради відбувся семінар із теми: «Відкриті дані: що це таке і як налагодити роботу з їх оприлюднення».

Тренінг проведено для представників робочої групи, яку створено міським головою для розроблення та підготовки Порядку розміщення наборів даних, що підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних, а також громадської та молодіжної ради.

Семінар відкрила начальник відділу інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю міської ради Наталія Мазур, яка наголосила на актуальності навчальної теми, що є важливим для якісного впровадження політики відкритих даних у роботі виконавчих органів міської ради.

Навчання провели експерти місцевої громадської організації «ПРАВО» Володимир Плахотнюк та Віталій Дорох.

Під час семінару розглянуто питання нормативно-правового врегулювання оприлюднення публічної інформації в формі відкритих даних, зокрема вимоги Закону України «Про доступ до публічної інформації» та Положення про набори даних, які підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних.

Презентовано Державний веб-портал відкритих даних, а також обговорено практичні особливості реєстрації та розміщення інформації на ньому.

Окремо наголошено про принципи відкритих даних, типи відкритих даних тощо.

На завершення проведено практичну вправу та визначено набори даних, які мають оприлюднювати окремі розпорядники інформації.

Варто зазначити, що це не останнє заняття з цієї тематики: згодом буде проведено ще один навчальний практикум про те, як структурним підрозділам міської ради формувати набори відкритих даних. Розпочнемо – із Управління земельних відносин міської ради.

Після чого, планується зібрати робочу групу та перейти до підготовки Порядку розміщення наборів даних, які підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних.

Тема – складна, але, сподіваємося, що у співпраці зможемо її опанувати і в теорії, і на практиці. Працюємо разом!

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю Хмільницької міської ради

Назад до розділу